Aperol, caimac sau colivă? Unde găsiți cele mai inedite arome de înghețată.

De când s-a (mai) încălzit, cred că n-am avut week-end fără înghețată. În apărarea mea, aș îndrăzni să spun că e desertul cu cele mai puține calorii. Așa se face că am descoperit câteva combinații inedite de gusturi la gelateriile bucureștene. ❤️ Iată lista aromelor și adresele locurilor care vând fericire:

🍦 La Sweetology e musai să încercați gelato cu aperol și grepfrut, ori susan negru. Sunt absolut delicioase! Mai ales cu clasicele vanilie, fistic, ciocolată kinder, ori mango. Plus că au săptămânal surprize – cum sună blue cheese gelato? P.S. Aici au și cel mai bun cheesecake din oraș!

Adresa: Calea Victoriei, nr. 122

🍦 Iar dacă în loc de grepfrut preferați portocala lângă aperol, atunci e musai să ajungeți la Dolci Coni. Tot ei au gelato cu ricotta, mac și merișoarekiwi și magiun de prune, ori scorțișoară cu ghimbir.

Adresă: Strada Drobeta, nr. 19

🍦 Cei de la Delicii Gelato inovează constant în materie de ice-cream. Înghețata de colivă e celebră în oraș, la fel combinațiile portocale cu busuioc, mascarpone cu magiun, lavandă, semințe de floarea soarelui ori matcha și scorțișoară.

Adresă: Aricescu, nr. 62

🍦 Ce ziceți de gustul mango cu lychee (știți fructele alea mici, exotice, pe care le evităm la raft)? L-am descoperit la Puro&Bio, în scurta documentare pentru această “pastilă”. Să știți că au și înghețată vegană.

Adresă: Ion Câmpineanu, nr.20

🍦 Ce-i drept, înghețata de trandafiri nu-i chiar o chestie inedită, dar, ținând cont că nu o găsești oriunde și mereu, începi să apreciezi că la Resto Aperto e tot timpul în meniu.

Adresă: Calea Vitan, nr. 55-59

🍦 Și dacă tot sunteți în zona București Mall, mergeți să testați și înghețata cu caimac de la cafeneaua turcească Kahve Dünyası. Mie mi-a plăcut, are un gust plăcut de lapte.

Adresă: Calea Vitan, nr. 55-59

🍦 Iar dacă aveți drum prin Brașov, nu ocoliți EIS[kalt] – EIS/kalt/ – 100% natürliches Eis. Deși nu vând la Capitală, i-am adăugat în listă pentru că sunt foarte curajoși. În vitrinele lor veți descoperi înghețată de soc, colivărubarbă, busuioc și șofran, orez cu lapte, turtă dulce, bere neagră, vin fiert, ba chiar au făcut și din mămăligă! Iar iarna au înghețată în sos fierbinte de fructe.

În încheiere vă mai spun ce combinații de ice cream vând americanii – popcorn, turmenic, sorbet de roșii, cardamon și piper negru, șampanie și violete, ciocolată neagră și vin roșu, miere și avocado, cocos și curry.

Voi ce gusturi de gelato preferați? Ce combinații inedite ați vrea să testați?

Fotografii: gelateriile enumerate – paginile de Facebook

Share! Its Sugar And Spice And Everything Nice!

 

One thought on “Aperol, caimac sau colivă? Unde găsiți cele mai inedite arome de înghețată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *