„Altfel de cola”. Nici Coca, nici Pepsi!

Din seria listelor firești pe care le dau mai departe în lume, m-am gândit să vă rețin atenția cu o băutură celebră și păcătoasă – cola. Între prietenii mei i se mai spune și „talpa iadului”. Dar nu vreau să dezbat aici rețeta secretă și, zice-se, nesănătoasă. Cert e că o gură de Cola nu te omoară, ba chiar e posibil să te trezească grație cofeinei. Iar mai nou pe piață au apărut variante fără E-uri, din plante. Avem cola BIO, cola botanică, green cola, natural cola, etc. Iar cum ieri s-a întâmplat să gust încă una nouă (cel puțin pentru mine) m-am gândit să le pun fain-frumos într-un articol utilitar pentru fanii sucului negru, doar vine ziua Americii și poate vrem să sărbătorim în weekend ca „partenerul strategic”. Ce-ar fi burgerul fără cartofi prăjiți și-o cola?

Încep enumerarea cu cea mai recentă descoperire – Ritchie ColaL-am luat de la Pain-Plaisir #PâineȘiCola, dar prima oară l-am văzut într-un story pe Instagram la Gloria de la Bens & Dots. Deci îl au și la cafenea. Mi-a atras atenția sticla și eticheta vintage – seamănă cu Pepsi-ul din vremea comunismului. Însă noua băutură e cât se poate de occidentală. Ritchie Cola este produsă în Belgia de o cunoscută fabrică de limonadă și e 100% naturală, fără ingrediente ascunse și artificiale. Mi-a plăcut gustul și că dopul e șmecher.

Dacă vreți să faceți aprovizionarea pentru un party-party sănătos de 4 Iulie, mergeți la Cooperativa Frufru. Au pus la rece Organic Cola de la Aqua Monaco. Băutura răcoritoare cofeinizată conține suc de lime, scorțișoară și cuișoare. N-am testat-o, dar am de gând. Sună chiar interesant combinația de arome!

Tot la Cooperativă au și Real Cola, made in UK, în trei variante deja consacrate, cu puține calorii – Gusto Organic Real Cola, Gusto Naturally Slim Cola și Real Cherry Cola. Așadar, aveți de unde alege. Cheers! 

Și la Mega Image au „altfel de cola”. Eu am testat Cola Bio și Green Cola, ambele la cutie. La prima mi-a plăcut cum arată design-ul și-am pus cutia cu fundiță într-un cadou de Crăciun pentru sister, amatoare de cola. Nu mai țin minte ce gust avea și nici c-ar fi fără bule, cum scrie în descrierea produsului dintr-un shop online.

După un mic research, am descoperit că cei de la Green Cola au mai multe sortimente interesante – cu portocale, lămâie și cireșe. Sunt îndulcite cu stevie și sunt la vânzare în mai toate lanțurile de supermarket-uri. Observ că are și un preț mic, 2 lei cutia. E puțin, ținând cont că băuturile răcoritoare prezentate până acum se învârt în jurul a 10 lei sticla.

Și apropo de sister, de la ea știu de Pop Cola. A cumpărat-o recent dintr-o cafenea din Piatra-Neamț. Cola botanică vine în două variante – clasic și zero zahăr. Am citit într-un articol că are extract de ghimbir, aromă naturală de plante și nucă de cola. Înțeleg că e deja populară și s-ar găsi în benzinăriile OMV.

Dar Royal Crown Cola ați băut? Eu l-am descoperit la Inmedio, printre revistele Vogue, și l-am botezat „cola vechi”. Nu de alta, dar rețeta băuturii carbogazoase e una americănească și datează din 1905. N-are zahăr, ci îndulcitor.

Primii de care-mi amintesc eu să se fi lansat în povestea „cola sănătoasă” și prin cafenelele de la noi, ar fi cei de la Fentimas, cu a lor Curiosity Cola. Mă rog, cineva a avut ideea să vândă și la noi. Îndrăznesc să spun că o găsiți aproape peste tot. Iar dacă vreți să vedeți cum să o consumați ca la carte, click aici. Indiciu – e cu gheață și ABSOLUT!

Iar dacă tot am scris această listă sub pretextul 4th of July, las aici și-o Coca-Cola care merge bine cu whisky, brandy sau tequila. Găsiți cutiile cu 15 sticle cool de Coca-Cola Signature Mixers în magazinele care vând alcool. Așadar, musai să aveți peste 18 ani și chef mare să dați peste un milion pentru un mic răsfăț.

Acum, la final, și dacă vă place, și dacă nu vă place cola, puteți s-o ziceți p-aia cu „americanii-s de vină”! Happy 4th of July și consumați cola cu măsură. Responsabil! Ah, și nu stricați vinul cu cola.

Fotografii: prin brand-urile enumerate, paginile de Facebook

Share it NOW! 

3 thoughts on “„Altfel de cola”. Nici Coca, nici Pepsi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *