Alina Boitor, juristul care „face legea” în make-up

Într-una dintre desele mele vizite la Madison Luxury Perfumery, în urmă cu mai bine de un an, am aflat că Alina Boitor, makeup artist al brand-ului, nu are această meserie dintotdeauna. Țin minte că îmi cumpărasem câteva produse de la Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella, made in Florence, și, în timp ce mă însoțea la casă, Alina a început să-mi povestească despre ele într-o italiană melodioasă și cu un accent perfect. Uau! Ce bine vorbești!” am exclamat eu. Și, pentru că eram pe fugă, n-am mai apucat decât să o întreb de unde și până unde cunoaște atât de bine limba lui Dante Alighieri. Mi-a mărturisit că a fost translator, iar eu am știut încă de atunci că voi cere detalii. Lucru care, după mai multe amânări, s-a întâmplat la mijloc de ianuarie, iar martie, începutul primăverii, e cel mai bun moment să dau frumusețe de poveste mai departe. 🌱

Alina Boitor, mereu luminoasă când face ce-i place – makeup!

Așa cum, subtil, am dezvăluit încă din titlu, Alina n-a fost translator și apoi professional makeup artist, cât ai zice hocus-pocus. Deși pasiunea pentru machiaj exista dintotdeaua, dragostea pentru avocatură era mai mare și a făcut-o să aleagă de mai multe ori aceeași cale: „Meseria mea de bază este jurist. Am terminat facultatea de Drept și voiam să devin avocat. Visam la asta de mică. Iar primul job a fost de jurist la Direcția pentru Protecția Copilului, la sectorul 6. Apoi am trecut de la stat la privat și-am fost jurist pentru o revista, unde răspundeam cititorilor și reprezentam publicația în chestiuni juridice”. Erau anii 2000 și, cu gândul la o carieră în avocatură, Alina ia o decizie importantă și alege să meargă în Italia, unde locuia deja mama ei: Inițial am vrut să plec ca să strâng niște bani și să mă întorc, să intru în barou și să fiu avocat. Știam că doar eu mă pot ajuta. Asta era planul! Dar, vezi tu, socotelile nu sunt cum vrei și, din câteva luni, s-au făcut 5 ani. Oricum, m-am pregătit înainte de a pleca. Sunt perfecționistă, așa că am luat ore de italiană.”

Dacă în primul an a avut diverse job-uri și s-a luptat să schimbe mentalități, în cel de-al doilea, pentru că știa foarte bine limba italiană – inclusiv dialectul sicilian, Alina Boitor dă examen la Camera de Comerț și obține certificatul de traducător și translator. Astfel, reușește să colaboreze cu poliția statală și să intermedieze relația românilor certați cu legea și autoritățile din Peninsulă. Despre makeup nici nu putea fi vorba. Prioritățile erau altele, deși în România jongla cu fardurile încă din facultate: Pentru mine makeup-ul era o activitate de week-end, mă relaxa. Nu era cariera mea asta. Nici nu am gândit-o vreodată ca pe o carieră. Era pur și simplu o joacă. Îmi plăcea tare mult domeniul, mă documentam, citeam, dar atât. Mai știu că le ceream prietenilor care plecau în străinătate să-mi aducă diverse produse. Pe atunci, la noi, nu exista nici măcar MAC Cosmetics. În niciun caz nu mă gâdeam că aș putea să fac doar makeup”.

Machiajul nu trebuie să te transforme, ci să-ți pună în valoare trăsăturile frumoase

Tot în Italia, Alina obține un job de consultant credite la o bancă. O reușită formidabilă pentru una straniera, care începuse deja demersurile pentru recunoașterea studiilor în Italia. Visul de a fi avocat era încă prezent. ❤️ Numai că dragostea romantică i-a schimbat din nou planurile și-a revenit în România, chiar înainte de integrarea în Uniunea Europeană: M-am întors acasă pentru că și logodnicul meu și-a dorit. El este român crescut în Franța. A plecat cu familia din țară încă de pe vremea comunismului. Culmea, e avocat! Împreună am decis să revenim în România. El a studiat în Franța și în Statele Unite, fusese contactat de o casă de avocatură în București și am zis… <hai>!” Și ce credeți voi că face Alina după revenirea în România? Ei bine, se înscrie la un master în Dreptul Afacerilor Internaționale, dar și la un curs de machiaj. “<Eu fac masterul pentru că așa zice la carte, așa e firesc>, mi-am spus. Iar cursul de make-up, aș vrea să-l fac pentru mine. Și iar m-am mințit!”😃

Make-up your dream!

În tot acest timp, Alina s-a și angajat, la București, ca jurist la o firmă privată care avea relații comerciale cu Italia. Nu de alta, dar adoră limba italiană și crede că într-o altă viață a trăit numai în Bella Italia, așa că și-a dorit să nu uite limba. Numai că lucrurile iau o altă întorsătură. „Mi-am dat seama că abia așteptam să merg la cursul de make-up. Am descoperit acolo o altă lume și eram foarte fericită. Am participat la câteva show-uri de modă și îmi plăceau mult energia și adrenalina din culise, simțeam că fac ceea ce-mi place. Și, uite așa, am observat că începusem să mă învoiesc tot mai des de la job și să acord o atenție mai mare makeup-ului. Iar tot salariul mi-l cheltuiam pe produse cosmetice și pregătire. Așa că mi-am zis gata – risc, și-am făcut schimbarea!”, îmi povestește Alina despre frica, dar și emoția, de a face doar makeup pe cont propriu.

Schimbarea nu s-a produs înainte să-și dea examenul de dizertație la master și să încheie cursul cu makeup artistul Alina Brăilescu. Au fost aproape doi ani – modulele pentru începători și avansați, iar examenul de diplomă l-a dat la Melkior. Au urmat colaborări cu reviste de modă, show-uri fashion și tv, dar și foarte multe machiaje pentru mirese – makeup-ul semnătură al Alinei Boitor. ❤️ Nici nu-i greu să-ți dai seama de ce, pentru că, pe lângă talentul de a pune în valoare orice chip, Alina are o blândețe reconfortantă, pe care orice mireasă și-o dorește în ziua nunții. Încărcătura emoțională e mare, toate privirile vor fi asupra ei, așa că încerc să povestesc cât mai multe înainte de a stabili cum va fi machiajul. În ziua cea mare, make-up-ul trebuie să fie la superlativ. Tuturor clientelor le spun, dar mai ales mireselor, că nu vreau să facem o transformare, ci doar să-i punem în valoare trăsăturile frumoase.”

Machiajul de mireasă – makeup-ul semnătură al Alinei Boitor

Tips & tricks

În 2020, se poartă glowing-skin, machiajul monocolor pe pleoape și bold red lips. Dar, până la farduri și tendințe, altul e pasul. Pentru Alina e foarte importantă partea de skin-care, și e norocoasă să găsească la Madison, unde este make-up artist By Terry și Deliah Cosmetics, de 4 ani, cele mai bune produse de îngrijire. Așa că machiajul perfect începe musai cu demachiere, tonifiere, hidratare. Abia pe un ten hidratat, machiajul arată foarte bine. „Demachiere, tonifiere, hidratare este regula mea de aur. Atenție, nu uitați de tonic! O apă de trandafiri e sfântă, iar apoi poți pune cremele și serumurile pe curat”În trusa make-up artistului Alina Boitor se găsește tot ce-i mai bun de la brand-urile de make-up. Nu le cunoaște numărul, oricum niciodată nu sunt destule cosmetice, însă e ordonată și îi place să le folosească până la ultima picătură. Nimic nu se pierde!

Între un ruj mat și unul lucios, Alina l-ar alege pe cel din urmă: Un simplu gloss aplicat pe orice fel de buze le fac să pare mai pline, mai senzuale. Plus că ceea ce te face atrăgătoare nu sunt doar buzele. Ca femeie ai atâtea trăsături frumoase, încât e prea puțin să ne uităm doar la buze. Iar faptul că buzele sunt mai subțiri, nu înseamnă că sunt mai puțin frumoase”. Și dacă ar fi să plece pe o insulă pustie cu un singur produs de makeup, aceasta ar fi celebrul balsam de buze Baume De Rose de la By Terry.

Inspirația Alinei vine din călătorii – adoră Roma, Parisul și metropolele americane, dar și din portofoliul celebrei makeup artist Pat McGrath. „Cele mai cochete femei le-am văzut în Los Angeles. Dar cele mai frumoase femei sunt în România. Noi româncele avem trăsături foarte frumoase, deși, e drept, că mai exagerăm cu machiajul”. Dar de asta există Alina Boitor – să ne ajute să facem alegerile potrivite. O gășiți pe site-ul ei, aici, dar și pe pagina de Facebook Alina Boitor Professional Makeup.

Știți care este cuvântul în italiană care ar descrie întreg parcursul Alinei de la lege la fapte în makeup? Mi l-a spus chiar ea – fantastico! 🌟

Fotografii: prin Alina Boitor și Horia Stan Photography

One thought on “Alina Boitor, juristul care „face legea” în make-up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *