“Touch”, când arta fotografică și tehnologia merg mână în mână

Se spune că mâinile noastre vorbesc prin atingeri. Ne alintăm cu mângâieri, dăm mâna când facem cunoștință cu cineva, ne ținem de mână să ne protejăm. Mâinile chiar spun povești și ne transmit multe emoții. Trebuie doar să fim atenți! La noi și la ceilalți. Să simțim. Iar în seria de fotografii “Touch”, celebra Andreea Macri a surpins atât de bine liniștea, bucuria, împăcarea, dorința. Sunt emoții, și le vezi, în mâinile care desfac o portocală, în palma care se sprijină, dimineața, de patul acoperit cu un cearșaf alb, în arătătorul care abia atinge o fereastră într-o zi ploioasă, ori, de ce nu, în simpla atingere a unui buton. Doar tehnologia e parte din viața noastră.

Miercuri, pe 28 martie, în ziua expoziție a fost soare la București și, seara, mulți oameni frumoși au mers la Galateca să guste artă și cafea. Și asta pentru că dialogul despre instanțele simțului tactil a fost inițiat de Saeco și curatoriat de Elvira Lupșa (UNICAT) cu ocazia lansării Saeco Xelsis, espressorul care redefinește  – printr-o simplă apăsare atingere – arta preparării cafelei perfecte.

Atingerea deschide o lume nouă de comunicare, consum sau informare

Recunoscută internațional pentru abordarea fotografiei fără retușuri, Andreea Macri a surprins granița dintre tehnologie și intimitate printr-un apel vizual care invită la redescoperirea universului tactil. Ansamblul de fotografii semnate de Andreea reprezintă o cultivare discretă a inteligenței simțurilor, dar și a sensurilor. Evenimentul “Touch” este o incursiune în intimitatea relației pe care noi toți o avem cu tehnologia, aflăm despre senzații, ritualuri și experiențe.

Iar când îți prepari un cappuccino cu Saeco chiar trăiești o experiență. Ori poate preferați un ristretto puternic, sau un latte perfect. Și se poate. Saeco Xelsis oferă o selecție de 15 băuturi pe bază de cafea – soluție unică în piață – reglând tăria, temperatura, gustul cafelei și chiar nivelul spumei de lapte. Secretul cafelei perfecte la tine acasă este dat de râșnița 100% ceramică cu diferite setări de măcinare. În comparație cu alte râșnite din oțel, cea ceramică garantează faptul că nu vei avea surpriza unei cafele cu gust ars. Astfel te poți bucura de gustul adevărat și aromat al boabelor de cafea proaspăt măcinate la fiecare ceașcă de cafea.

Mulțumesc, Designist.ro pentru oportunitatea de a participa la această expoziție.

Fotografii: Cătălin Georgescu 

Share is good! Do good!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *