Super fun! “Christmas crackers”, cadouri în miniatură de Crăciun

Dacă nemții au inventat calendarul de Advent, britanicii au Christmas crackers. Potrivit tradiției, cadourile în miniatură sunt ascunse și împachetate sub formă de super-bomboane. La cina din Ajun, ele sunt așezate pe masă, pe farfuria fiecărui invitat. Înainte să înceapă ospățul, copiii, dar și oamenii mari, se distrează copios când, doi câte doi, trag de câte un capăt al bomboanei surpriză până o rup. Doar unul e norocos și rămâne cu darul! Obiceiul datează din 1847 în Marea Britanie, dar se ține și în Noua Zeelandă, Australia sau Canada. În Quebec, Christmas crackers se numesc pétards de Noël.

christmascrackers

La noi, găsiți de cumpărat Christmas crackers în magazinele Marks & Spencer din mall-uri. Vin în cutii de câte 6, 8 sau 12 și au prețuri care încep de la 69 lei. La fel ca în cazul calendarelor de Advent, există cutii cu 12 Christmas crackers, câte un mic dar pentru fiecare zi rămasă până la Ajun.

Christmas crackers

Foto: Marks&Spencer

Dacă vă place ideea, puteți să le comandați super-bomboanele de pe diverse site-uri. Sunt nenumărate variante. În oferta John Lewis există Christmas crackers tematice. Sunt grozave și merită să le admirați AICI.

crackers

Foto: John Lewis

Trucuri de magie conțin și Christmas crackers de la Selfridges. Din păcate, cele în formă de rachetă, pline de confetti nu mai sunt pe stoc. Vedeți restul minunățiilor AICI. 

Christmas crackers

Foto: Selfridges

Vesele și colorate sunt și Alice in a Winter Wonderland Crackers și  Nutcracker parade Crackers, ambele de la Liberty London.

Christmas crackers

Foto: Liberty London

Dincolo de amuzament, super-bomboanele sunt și cadouri minunate și serioase pentru cei dragi. Mai ales pentru cine iubește miniaturile! Eu da. Pentru 33 de lire, puteți comanda de la Jo Malone o cremă de corp, o colonie și un săpun lichid ambalate sub formă de Christmas cracker. 

Christmas crackers

Foto: Jo Malone

Există și Christmas crackers în varianta de lux. Probabil cele mai scumpe sunt surprizele de la Tiffany & Co cu bijuterii prețioase și diamante.

Christmas crackers

Foto: Facebook.com/Tiffany

Pentru un plus de distracție în seara de Ajun, puteți să faceți chiar voi Christmas crackers. E cât se poate de simplu.

Christmas crackers

Aveți nevoie de 4 role de carton de la hârtie, lipici, o coală-două de hârtie colorată pentru cadouri, sfoară sau șnur lucios. Pe lângă materia primă, vă mai trebuie, firește, daruri liliput: bomboane de ciocolată, jeleuri, o jucărie în miniatură, un mesaj, un degetar, un breloc, o glumă, un motto, un compliment, o bijuterie, o formă de prăjituri mică-mică. Toate detaliile proiectului handmade de Crăciun le vedeți în clipul de mai jos.


Pentru inspirație și multe idei faine de Christmas crackers vizitați Pinterest!

Foto deschidere: Papier d’amour.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *