SHOPPING DULCE: Tu știi cine vinde gogoși în București? Eu da.

Deunăzi, Andrei Cismaru a pus pe pagina lui de Facebook o întrebare nevinovată: “Niște gogoși bune în București care să nu coste cât un pui de măgar unde găsesc?” M-am trezit că-i răspund enumerând într-un comentariu vreo 4 locuri. De atunci până azi, am mai descoperit un bistro cu desertul ca la mama acasă, așa că am zis să le pun fain-frumușel într-o listă super-utilă. Mă gândesc că s-or mai fi pofticioși, nu-i așa? Așadar, iată unde găsiți gogoși simple și delicioase, cu gustul copilăriei inclus.

♥ Toată lumea știe de gogoșeria de la Piața Obor. E celebră printre gurmanzi și chiar des întâlnită pe paginile bloggerilor de cooking. Am vizita-o și eu în primăvară fără niciun fel de regrete. Aici gogoșile sunt ca pe vremuri și costă doar 1 leu!

♥ La Pravelescu m-am dus de trei ori după gogoși și n-am mai prins niciodată. De obicei anunță pe pagina lor de Facebook când se pun pe frământat aluatul și se lasă cu rezervări ca să fii sigur că nu rămâi fără. Ca mine!

♥ Încă de la deschidere, cantina lui Nicolai avea în meniu gogoașe. Fix așa-s botezate, gogoașe, ca-n Maramu’ mă gândesc. Le-am gustat de curând și mi-au plăcut. Parcă aveau nițel cam mult zahăr pudră, dar cine mai stă să număre calorii! Le puteți comanda și on-line. 4 bucăți – 7 lei!

♥ N-am ajuns încă la Prăvălia Idicel, dar știu sigur că o să trec pe la ei într-o vineri sau sâmbătă, când e rost de gogoși rotunde la terasă. Plus că au și cafea de specialitate și dulceața lu’ Răzvan!

♥ Gogoși la cafea s-ar putea să devorăm și pe Calea Victoriei 214. Cei de la Koketerie întrebau recent într-un sondaj, pe Instastories, dacă să mai facă gogoși. Chestionarul era însoțit de o fotografie apetisantă și cred că răspunsul majorității a fost pozitiv! Gogoșile au intrat în meniul de brunch sâmbăta și duminica. Atenție, stocul e limitat!

Frank Dessert Bar sunt new entry în lista celor care vând gogoși în București. Pufoasele sunt disponibile pentru Uber Eats & Takeaway. Adresă: Strada Postelnicului 12.

Firește, dacă aveți talent și răbdare puteți face gogoși pudrate cu zahăr vanilat și acasă la voi. ♥

Poftă bună!

Fotografii: Nicolai și Prăvălia Idicel – paginile de Facebook 

Share now! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *