SHOPPING: Cadouri faine “made in RO”

Lume, lume, a început numărătoarea inversă! Luna cadourilor e aproape iar ca să faceți shopping în tihnă bine ar fi să bifați în avans lista. De câțiva ani buni, prietena mea Irina cumpără cadourile de Crăciun cu cel puțin o lună înainte. Anul acesta am de gând să-i urmez exemplu și să nu mai pierd vremea prin magazinele aglomerate, fix în ultima clipă. Dacă vreți să fiți la fel de conștiincioși, vă invit să alegeți un cadou “made in RO” din lista mea de shopping. O voi actualiza până la jumătatea lunii decembrie, când mai aflu sau găsesc ceva interesant. Așadar, Dragă Moș Crăciun…

♥ Cine n-a avut niciodată o pereche de șosete din lână, neapărat trebuie să primească de sărbători. E complicat să le tricotați, așa că mai bine le comandați on-line de la Made În Roșia Montană. Sigur ați auzit povestea brand-ului, o afacere socială care face bine la vreo 30 de familii din Roșia Montană. Așadar, nu mai stați pe gânduri și comandați de AICI, pe lângă șosete, un fular, o căciulă sau un pulover, pentru tot neamu’. Sunt din fire călduroase, toarse în România. Plus că și prețurile sunt mici ținând cont de calitatea mare.

made in rosia montana

♥ Cei de la Spoon Fool au niște ustensile de bucătărie magice. Toate sunt din ceramică și lemn. Bolurile, farfuriile mici și cănile ca niște degetare sunt la fel de mișto. Le vedeți pe toate pe pagina lor de facebook, AICI. Iar pentru comenzi, prețuri și alte detalii, le dați un mail la foolsforspoons@gmail.com.

spoon fool

♥ Talentata Ioana Stănescu de la Colorate a pregătit pentru Crăciun o colecție de farfurii cu mesaje foarte la modă, despre alimentație. E o idee foarte faină și sunt sigură că farfuriile FIFTY/FIFTY ne pot ajuta să ne schimbăm stilul de viață. Chiar din 2018! Nu de alta, dar când vezi în farfurie scris negru pe alb diet și cake sigur te oprești la jumătate de porție. Cam asta-i ideea. Mai multe detalii descoperiți AICI.

♥ Iar dacă vreți să pictați pe cești un model numai de voi știut, vă ajută negreșit Alina Alecu de la Porphyras. Ce ziceți de un unicorn? Sau chiar doi. Pentru detalii intrați AICI.

unicorn

♥ “Atlasul frumuseții” – femeile lumii în 500 de portrete realizate de Mihaela Noroc, ediția în limba română, se găsește deja în librării. Îl comandați on-line, AICI, de la Humanitas Preț: 95 lei.

atlasul

 

♥ Dacă știți pe cineva care și-a dorit toată viața un ierbar sau iubește mult florile și plantele, puteți să-i puneți sub brad “Herbarium Transilvania”, o minunăție marca Irina Neacșu, designer și artist botanic. Până pe 15 noiembrie îl găsiți la Renaissance Art Gallery. Preț la cerere. Mai multe detalii AICI.

herbarium

♥ Tot din natură vine și blendul aromaterapeutic de la Atinge Organic. Dintre toate, cred că JUBILÉ e cel mai potrivit pentru Crăciun. Nu de alta, dar poartă în compoziție spiritul jovial al celebrării (uleiuri esențiale de portocală, busuioc, lime, ocotea, cedru, vanilie, copaiba). Iar din descriere aflăm că uleiul de portocală este numit și “uleiul zâmbitor”, fiind familiar, vesel și energizant. Îl comandați de AICI. Preț: 70 lei. Tot la Atinge găsiți și alte “bunătăți” pentru piele.

atinge organic

♥ 2017 este cu siguranță și anul Simonei Halep, lider WTA și numărul unu în lume. Așa că un tricou de la 30.0 este un cadou potrivit pentru cineva care iubește tenisul și-a fost cu ochii în patru pe toate turneele. În shop găsiți mai multe variante, inclusiv cu mesajul “onederful”, un tricou sărbătoare. Eu sunt fan “Let’s play dirty” și “My forehand is better than yours”. Le comandați de AICI, în mărimi de la XS la XL. Prețurile încep cu 89 lei.

tricou simona halep

♥ Un gift card la NALU underwear poate face fericită orice femeie. Intrați, AICI, pe site și ghiciți ce-ar putea alege. Să fie The CHILL Bra nude sau THE SALON Bodysuit, negru, cu mâneci și spate decupat?

nalu

♥ Am descoperit podoabele din ceramică What if I fly pe Facebook. Întâi broșa liliac, apoi un inel de poveste și porcul pandantiv. În spatele brand-ului românesc de accesorii care te invită să zbori sunt Anca Popescu (artist porțelan) și Anca Negescu (manager cultural și curator). Un Chic Pig e un cadou tare simpatic și, desigur, inspirat pentru Crăciun. Preț: 300 lei. Îl comandați de AICI.

pig chic what if i fly

♥ O selecție de produse made in ROD descoperiți și la Cărturești. Carnete de însemnări, caiete de schițe, agende, căni emailate, ori calendare și suveniruri. Mie, ca jurnalistă și caligrafă ce sunt, mi-a plăcut tare mult caietul roșu cu o înotătoare ce sare precis într-o călimară cu cerneală. Ilustrația e semnată Paula Rusu. L-am ochit în magazin, dar îl puteți comanda și de AICI. Preț: 39 lei.

caiet

♥ Și dacă tot suntem la capitolul papetărie, vă recomand agendele refolosibile din piele de la Zuriell. Mai ales că se pot personaliza cu numele celui pe care vreți să-l surprindeți. Varianta Pocket Notebook costă 85 lei. Comenzi și detalii AICI.

zuriell

Spor la cumpărăturii de Crăciun în avans!

Fotografii: brandurile nominalizate

Share is good! Be good!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *