Poftiți, în weekend, la Ceramik. – festival de ceramică diafană!

Se anunță un sfârșit de săptămână cu multe alegeri. 😊 Uite, de exemplu, sunt sigură că nu vreți să ratați Ceramik. /Concentrat de ceramică contemporană, noul eveniment marca Designist.ro. Este un festival, un târg-concept exclusivist care include cele mai semnificative și închegate creații ale artiștilor ceramiști români și internaționali. Evenimentul este deschis și designerilor care activează în alte domenii (design de obiect, design textil etc.), dar care au în lucru proiecte colaborative pe zona de ceramică sau includ ceramica, într-o proporție de minimum 50%, în creațiile lor. O minunăție, după cum descoperiți în fotografii! ❤️

Diafană, colorata, glazurată sau mată – ceramica vorbește!

Eu una abia aștept să admir de aproape ceștile, cănile, carafele, farfuriile, accesoriile fragile…

Tot ce urmează să vedeți la prima ediție Ceramik. a trecut prin cuptorul sutelor de grade Celsius ale inspirației și a fost curatoriat de platforma editorială Designist.ro, responsabilă și pentru deja bine-cunoscutul târg de design Made in RO.

În acest an, Ceramik. face parte din Creative Quarter Design Festival, în cadrul Romanian Design Week, și are loc în weekendul 25-26 mai, în spațiul AWE | Adaptive Work Environment – la parterul Palatului Universul (str. Ion Brezoianu nr. 23-25). Firește, inițiativa va continua, pe măsură ce produsele artei ceramice vor continua să cucerească noi adepți.

“Ne doream de mult timp să dezvoltăm un eveniment dedicat ceramicii contemporane, iar Palatul Universul, acest pol cultural al Bucureștiului, era de mult timp pe radarul nostru. Ceramica contemporană nu mai este la început de drum, domeniul a reușit să coaguleze și la noi o comunitate de artiști cu proiecte valoroase. Ne bucură să vedem că apar din ce în ce mai multe ateliere în această zonă de exprimare artistică, dar și proiecte de ceramică digitală, nu doar în București și Cluj, ci și la Sibiu, Arad sau Timișoara, spune Elis Popescu, inițiatoarea Ceramik.

Iată cine expune la prima ediție a concentratului de ceramică contemporană Ceramik.: Andreea Bădrăgan, Andrei Pandea Ceramics, Atelierul de porțelan (Mihaela Cherciu), Becheru Art, Bufnița Ceramică, Ceramic Sparrow, Corina Marină, Design Neaoș, Ground Digitalia, Joined by Fire Studios, Mădălina Ion, MellonCollie Ceramics, Poemi, Sandra Berghianu Ceramics, Tom Crew.

Creațiile de pe vizualul Ceramik. (vezi foto deschidere) sunt semnate de designerul londonez Tom Crew, ale cărui lucrări le vei putea vedea în cadrul evenimentului.

Spațiul AWE| Adaptive Work Environment se află la parterul Palatului Universul (Str. Ion Brezoianu nr. 23-25) și reprezintă, așa cum îi spune și numele, o demonstrație a ceea ce înseamnă un mediu adaptiv de lucru. Își propune să stimuleze creativitatea și imaginația celor care îl folosesc prin soluții de design și tehnologice prietenoase cu mediul înconjurător, care se integrează firesc în viața și activitatea utilizatorilor. Prin proiectele sale, Designist.ro se aliniază acelorași obiective, așadar alegerea acestui spațiu pentru a găzdui prima ediție Ceramik. a venit firesc.

Așadar, ne vedem la Ceramik. – 25-26 mai, Palatul Universul!

Fotografii: prin Designist.ro 

Share it! Love it!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *