#OrașulFetelor – hai afară, pe terasă, în aer liber!

După pandemie, distracția s-a mutat afară, pe terasă, în aer liber. Noroc că-i vară! Deși, când adăugăm masca lipită de nas în peisaj, nu prea-i distracție. Dar arta cere sacrificii, așa că merită să suferim un pic dacă ne-a fost dor de teatru și film. 🎭 După aproape 100 de zile departe de București, izolată de voie într-un frumos sat de munte, recunosc că mi-au lipsit un pic agitația urbană, muzeele și spectacolul. Chiar de nu prea știu unde mă aflu și încă redescopăr cartierul în care locuiesc, parcă diferit de cum l-am lăsat, am în plan câteva ieșiri sub sigla #OrașulFetelor, un soi de nouă rubrică unde voi povesti ce mi-a plăcut și ce-am mai descoperit #DownTown.

🍃 Vă invit să începem en ballade pe faimosul bulevard Kiseleff, unde teii înfloriți și parfumați ne invită la visare. Nu doar că e permis, dar e chiar indicat să renunțați la mască și să vă îmbătați de miros. Iar dacă programăm plimbarea sub tei după o ploaie zdravănă de iunie, cu atât mai bine! Poftiți la ceai și… terapie! 😃

🌑 🌙 Traversăm Piața Victoriei și o luăm spre Magheru până la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Nu contează momentul zilei. Soarele și Luna – deopotrivă – vă așteaptă să-i descoperiți de aproape începând de miercuri și până duminică. Observațiile astronomice solare au loc între orele 11.00-18.00 (16.00 miercuri și duminică), iar cele nocturne între 20.00-22.00 – joi, vineri, sâmbătă. Ultimul vizitator intră la ora 21.00. E tare frumos și romantic pe terasa Observatorului, trebuie să mergeți! Plus că intrarea costă doar 10 lei. ☀️

Citiți și: Astronomie și poezie – Privește cerul, mai mult decât un îndemn, o necesitate

Citiți și: Câtă artă am „consumat” într-o lună cu 110 lei 

🎭 După ce am privit cerul cu atenție și totuși n-avem chef de dus acasă, acceptăm invitația TNB și mergem sus, în amfiteatrul de pe acoperiș, să ne întâlnim, într-un iulie canicular, cu Hamlet. De data asta obligatoriu cu mască. Deși amifteatrul are 300 de locuri, doar 60 sunt disponibile, din cauza regulilor sanitare stricte, așa că biletele s-au vândut rapid. Vedeți aici detalii.

🎥 După teatru sub „acoperișul” înstelat, haideți la un film franțuzesc la Elvire Popesco, în grădina primitoare a Institutului Français. Și aici e cu mască și o mulțime de povești de vară, pe peliculă: La Belle Saison, L’Atelier, Conte d’été. Aveți aici lista.

🎦 Filme de Hollywood puteți viziona, din confortul propriei mașini, la noul cinema Drive-In Romexpo. Am citit pe Facebook cum c-ar avea un ecran uriaș și spațiu pentru 183 de mașini. Proiecțiile încep de pe 17 iunie, iar biletele se pot cumpăra de aici. Și apropo de #OrașulFetelor, joi rulează Sex And The City 2.

🎨 Firește că putem merge și la muzeu. Tot cu mască. Și vă asigur că nu va fi aglomerat. Nu era nici înainte de pandemie, m-aș mira să se fi înghesuit lumea acum. Eu vreau să ajung într-o zi cu soare la Muzeul Theodor Pallady, aflat la Casa Melik, una dintre cele mai frumoase case negustorești din București.

🍷 🍸 Și terasele vă așteaptă în condiții de siguranță, cu mese aflate la distanța impusă de lege. De exemplu, la Koketerie Bistro, pe Calea Victoriei, se întâmplă tot felul de cocktails în pahare fancy, burgers Juicy Lucy și deserturi. Spațiu generos pentru stat la cafea cu ochii la lume și în soare există și pe Aviatorilor 8, la terasele din jurul clădirii Qreator. Iar pentru cină și vin, recomand Voilà. Numai cu rezervare! ❤️

#TotulVaFiBine, altceva ce să mai spun. Să ne bucurăm de ce avem și să sperăm că vremurile (mai) bune vor reveni. Curând. Eu promit să aduc povești noi din #OrașulFetelor.

Fotografii: Unsplash și locurile enumerate – paginile de Facebook 

Citiți și: 

Cumpără-i amintiri de Valentine’s Day

“Acum”-ul. “Les plus belles années d’une vie”, un film despre frumusețea prezentă a vieții

Câtă artă am “consumat” într-o lună cu 110 lei

Share it NOW! 

One thought on “#OrașulFetelor – hai afară, pe terasă, în aer liber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *