Iubești natura? Vara asta, fă-ți un ierbar și învață să pictezi flori de la Irina Neacșu.

Acum doi ani, de Sânziene, mă aflam în minunatul Brașov, la deschiderea celui mai fain atelier de pictură – Atelier Irina Neacșu. Poarta Schei 6. Tare frumos a mai fost. Îmi aduc aminte cum am stat la masă cu plantele aromate și le-am aflat secretele, ce bunătăți locale am gustat, dar și ce grozav a fost concertul Luizei Zan – o seară de jazz printre tablouri și flori. Descoperiți aici întreaga povestea. 🌺

În tot acest timp, artistul botanic Irina Neacșu a continuat să iubească și să promoveze florile – a ținut nenumărate cursuri,  a organizat vara trecută – în premieră pentru România – prima expoziție de ilustrație botanică “Life of Bulbs”, la Grădina Botanică din București, a înființat Societatea română a artiștilor botaniciRomanian Society of Botanical Artists, iar, recent, a curatoriat o nouă expoziție memorabilă –  “Flori sălbatice din România – o istorie botanică”. S-a întâmplat la Muzeul Național de Artă, unde am putut admira, pe lângă picturi celebre și ilustrații, albumul floral regal „The Transylvania Florilegium”, un proiect inițiat de A.S.R. Prințul Charles de Wales, care documentează flora sălbatică din Transilvania.

🌺 Atelierul Irinei Neacșu nu ia pauză de la cursuri vara. Așa că, dacă iubiți natura, e musai să vă programați un weekend la Brașov și un workshop la Poarta Schei 6, unde să pictați flori. Luna iulie e pentru desen în creion și august pentru acuarelă în miez de vară fierbinte. “Într-un un weekend dedicat picturii, vom experimenta diferite tehnici de lucru în acuarelă, și vom învăța să utilizăm pensule diferite, hârtie cu texturi speciale, precum și substanțe auxiliare”, cam așa de bine sună descrierea atelierului din 24 august. Important – la ceas aniversar, Atelier Irina Neacsu oferă un discount de 10% la toate cursurile și atelierele din program, inclusiv la școala de vară, pentru înscrierile făcute pâna pe 24 iulie. Click pe inworkshops și alegeți repede-repede ce atelier vă place!

🌺 Nu uitați și că “vara este momentul perfect pentru a vă reconecta cu natura și a-i savura minunățiile. Descoperiți o carte de artist în 50 de exemplare numerotate și semnate, o colecție de 30 de plante medicinale din flora spontană din România, ilustrate și spuse de Irina Neacsu, și un loc de herbar care trebuie recunoscut și colectat de voi și de cei dragi. În format A5, ușor de făcut, HERBARIUM este un cadou perfect pentru weekend-uri senine, pentru plimbări prin natură, pentru sărbători, copii, botanici și exploratori de toate vârstele”. Îl răsfoiți aici!

🌺 Închei lista noutăților de la Atelier Irina Neacșu cu o invitație. Dacă iubiți natura și vă place să-i surprinde-ți detaliile, Societatea română a artiștilor botaniciRomanian Society of Botanical Artists are nevoie de voi – completați formularul de înscriere pentru a deveni membru RSBA. Succes!

Fotografii: prin Irina Neacșu Studio 
Share now!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *