Goinfashion33: Ruxandra Gavrilescu, despre fashion, shopping și stil

Ruxandra Gavrilescu

Ruxandra Gavrilescu are un stil de viață de invidiat tocmai pentru că a reușit să-și transforme pasiunile pentru travel și gastronomie într-un job. Știți deja despre călătoriile marca Amuse Bouche, blogul vacanțelor fine dining cu multe stele Michelin și doi protagoniști – Ruxandra și Gabriel Gavrilescu. Cu toate că motivele de laudă sunt multe și adesea e înconjurată de lux, Ruxandra nu epatează și e o prezență discretă. O raritate azi, când totul e în văzul lumii. Iar răspunsurile ei la cele 33 de întrebări despre fashion, shopping și stil nu sunt altceva decât suma unui cod propriu al bunelor maniere. Un cod pe care îl respectă cu sfințenie și naturalețe. Fără niciun efort. Sau fără filtru, ca să fiu la modă. Mi-ar plăcea tare mult ca simplitatea și frumusețea Ruxandrei să fie molipsitoare. “Nu prea cred în reguli. În viață și în modă. Dar cred în adaptabilitate la context. Cred că fiecare dintre noi testează diverse lucruri și observă ce funcționează mai bine pentru ea”.

1. Grație proiectului Amuse Bouche, blogul unde tu și soțul tău, Gabriel Gavrilescu, povestiți despre vacanțe și experiențe gastronomice, călătorești foarte des. Cât de repede îți faci bagajul? Ce nu-ți lipsește din valiză? Cum te organizezi?

Dacă sunt forțată de circumstanțe, pot să împachetez în 30 de minute. Altfel, cam trei ore. Cea mai mare provocare la nivel de organizare a fost bagajul pentru vacanța combinată Singapore-Australia. Două anotimpuri diferite cu 10-12 grade Celsius între ele, restaurante și evenimente speciale în ambele părți. Totul pentru aproape trei săptămâni, cu limită de bagaj și mai multe zboruri. Tough call. Ce nu-mi lipsește din valiză? O rochie versatilă care să mă ajute în mai orice situație am putea decide să experimentăm, pantofi cu toc, jeanși, câteva basics, teniși și un costum de baie. Ca masură de siguranță și menținerea obsesiilor vestimentare, dacă zburăm până la destinație, pantofii merg întotdeauna cu mine, în cabină.

2. Care este cea mai potrivită ținută pentru o călătorie cu avionul?

În 90% din cazuri, port jeanși, un tricou și încălțări comode.

3. Ce citești, ce muzică asculți în căști și ce mâncare comanzi la bordul avionului? Preferi șampania, vinul roșu sau sucul de roșii?

Pe cursele scurte nu mănânc și beau doar apă plată. Prefer să păstrez experiența pentru “dupa aterizare”. Pentru cursele lungi povestea e diferită și îmi place să fac tot felul de lucruri. Mănânc cu dopuri în urechi, îmi tot schimb muzica din căști sau renunț total la ele și observ cum se schimbă percepția asupra gustului. Testez orice gustare mi se oferă și adaug vin în meniu.

4. Revenim la modă. Ce nume poartă stilul tău vestimentar? Ce te inspiră?

Cred că inspirația este un cumul al lucrurilor la care sunt expusă într-o anumită perioadă. Mă influențează mult călătoriile. Descopăr câte puțin din mine în fiecare nouă destinație și asta ajunge să se vadă și în alegerile mele vestimentare. Stilul meu este probabil classy with a twist, versatil și bazat pe adaptare la context. Cu o linie de feminitate și simplitate studiată.

Ruxandra Gavrilescu

5. On-line shopping sau cumpărături clasice în magazine? Ce preferi și de ce?

În mare parte on-line. E variantă cu cel mai bun ROI (return on investment) pentru mine. Din motive de timp și reprezentare mai bună a brandurilor care îmi plac. Plus că mă ajută să limitez cumpărături impulsive. Primesc alegerea acasă, văd exact daca piesa X merge cu piesa Y pe care o aveam deja în șifonier. Câteodată nu e perfect match cum îmi imaginam eu, așa că povestea cu politica prietenoasă de retur devine importantă. Dar am câteva magazine pe care le vizitez constant și în off-line. În București sau în vacanțe. E versiunea de shopping în care pot să experimentez mai mult. On-line, aleg în general brand-uri și cut-uri pe care le știu.

6. Care este designerul tău preferat? Care este designer-ul român care îți place?

Investesc cel mai mult sunt pantofii. De multe ori e o investiție așa, ca într-o piesă de artă, pentru că multe alegeri încă așteaptă să vadă lumina străzilor. Stau în șifonier neatinse! Jimmy Choo și Paul Andrew sunt my top picks. Designer român – Maria Lucia Hohan. Sunt fascinată de feminitatea, delicatețea și croiurile rochiilor MLH.

7. Facebook, Twitter, Snapchat, LinkedIn sau Instagram? De ce?

Pentru Amuse BoucheFacebook și Instagram cu frecvență constantă. Facebook mai mult pentru a media legatura dintre comunitatea locală și noile materiale pe care le publicăm pe blog. Iar Instagram pentru o mai mare deschidere înspre comunitatea internațională. Acolo construim mai mult un jurnal vizual al călătoriilor, vizitelor la restaurante speciale și momente din categoria behind the scene. Personal, tot Instagram și Facebook. Doar ca sunt mult mai neglijate la nivel de content generat de mine. Le folosesc mai mult pentru inspirație pe diverse teme.

Ruxandra Gavrilescu

8. Ai vizitat multe capitale și orașe, și nu doar în Europa. Ai vreun magazin preferat sau o arteră comercială unde îți place să mergi la cumpărături?

Se întâmplă să caut branduri locale în destinațiile în care ajung. Însă nu sunt tocmai fidelă unui loc anume și în general dedic puțin timp cumpărăturilor în vacanțe. Paris reușește totuși să atingă niște puncte vulnerabile. Când sunt în oraș ajung la Galeriile Lafayette sau la PRINTEMPS.

9. Ce branduri fashion îți plac? De ce?

Am o slăbiciune pentru croiurile și stilul câtorva branduri italienești. Sunt mare fan al label-urilor din grupul Max Mara, de exemplu.

Ruxandra Gavrilescu

10. Site-uri de modă, bloguri sau reviste lucioase? Spune-mi, te rog, câteva titluri pe care le citești și urmărești constant.

Citesc mai mult travel&food, dar îmi iau din când în când câte un braț de reviste glossy de fashion să văd cum mai arată lucrurile. Rasfoitul revistelor e una dintre activitățile preferate în avion sau la plajă. Citesc PORTeR, Harper’s Bazaar, Elle și Vogue US.

On-line sunt fidelă Refinery29, The Business of Fashion și Man Repeller.

Bloguri nu prea urmăresc, dar am câteva bloggerițe/fashion figures pe care le “vânez” pe Instagram.

11. Să zicem că ai avea oportunitatea să locuiești jumătate de an la orice hotel de lux din lume. Unde ți-ai face rezervare fără să clipești?

Le Bristol Paris.

12. Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?

Greu de făcut o astfel de listă. Oricum, cred că mai importantă este persoana de la care vine complimentul, asta îl face important și îi găsește un loc în amintirea noastră.

Ruxandra Gavrilescu

13. Ce accesorii predomină în garderoba ta?

Stilul meu este clean and simple. Port rar bijuterii. Curele din când în când. Și cam atât. În rest sunt all about shoes and bags.

14. Diamante sau perle? De ce?

Un diamant. Acel diamant!

15. Ai agenda plină de invitații la cină în restaurante exclusiviste cu dress code. Cum te pregătești pentru o astfel de ieșire? Cum îți alegi outfit-ul?

În mod tradițional, dresscode-ul pentru un restaurant de fine dining este: sacou și pantofi pentru domni, rochie pentru doamne. Sunt locuri care respecta cu strictețe aceaste direcții. Sau sunt restaurante care deși abordează zona de mâncare într-un mod foarte sofisticat, sunt mai mult preocupați ca oaspeții lor să se simtă confortabil în timp ce le savurează mâncărurile, indiferent ce înseamnă acest lucru vizual. Un fel de come as you are. Situația diferă mult în funcție de localizarea restaurantului. De exemplu, ca direcție generală, Paris-ul este tradiționalist, în timp ce San Sebastian este foarte relaxat. Pentru mine totul se reduce la a fi adecvată și a-mi formula respectul și aprecierea și în forma aceasta. Am cam aceeași abordare cu orice formă de artă interacționez. Concret, verific dresscode-ul pe invitație sau pe site, mă uit la câteva poze cu interiorul zonei de dining și, apoi, aduc în cadru câteva criterii funcționale mai degrabă, pe scheletul cărora construiesc în stilul meu. Dacă mergem la masa la prânz, aleg ceva mai relaxat. Dacă am de trecut “testul piatră cubică” sau este implicată o gradină, merg pe varianta blockheels. Și alte filtre care se adaugă în funcție de situație.

Ruxandra Gavrilescu

16. Cum arată și cum e organizat dressing-ul tău?

Aș zice că cea mai potrivită etichetă pentru dressing-ul meu este pregatit pentru orice situație. De la o vizită la cel mai izolat restaurant de fine dining din lume în plină iarnă, până la trei stele Michelin într-o sâmbată seara în Paris sau hrănit cangurii în Australia. A întampinat multe, s-a adaptat și a trecut prin multe reorganizari de-a lungul timpului.

Ruxandra Gavrilescu

17. Unde ai băut cea mai bună cafea?

Clar în Australia. Australienii au o cultură extraordinară a cafelei de specialitate.

18. Ai vreun ritual?

Fiecare rezervare celebră pe care o “vânăm” pentru Amuse Bouche, vine cu un soi de ritual asociat. Începe cu partea de investigații, efortul de a obține masa, toată planificarea din jurul ei, gânditul ținutelor, anticiparea, felul în care ne dozăm mesele cu 24 de ore înainte de nouă experiență, emoția și intervalul pe care îl aloc pregatirilor.

19. Ce seriale urmărești? Ce filme abia aștepți să vezi în această toamnă la cinema?

Îmi permit dependențe de seriale la intervale destul de mari. Dacă încep ceva, ajung să văd câteva episoade pe zi până le epuizez. Mi-a plăcut mult Big Little Lies, pe care l-am văzut recent, iar în timpul difuzarii Game of Thrones sunt trează în fiecare luni dimineța la 4:00 să văd prima difuzare a fiecărui nou episod. Îmi mai plac The CrownChef’s Table și încă mai văd episoade din Seinfeld și Sex And The City, my all-time favourites. Cel mai asteptat film al toamnei pentru mine: Wasted! The Story of Food Waste. Documentarul despre regândirea sistemului alimentar actual într-o variantă mai sustenabilă, din perspectiva unor chefs celebri.

20. Spune-mi trei brand-uri faine care nu au magazine în România dar ți-ar plăcea să aibă?

Sportmax, Marella, Paul Andrew.

21. Care sunt produsele tale de beauty must-have?

Rutina mea de skincare este destul de simplă: un produs de curățare și o cremă hidratantă. Am o ușoară dependență față de produsele La Mer și au prioritate. Rar adaug un serum. Încerc să mențin simplitatea și pe zona de make-up. Pentru că la anumite intervale arunc tot ce am deschis de un anumit timp, indiferent dacă am reușit sau nu să folosesc produsele în cauza. Așa că nu stochez prea multe nunațe de blush sau fel de fel de farduri în același timp, ci mai degrabă fac schimbări la anumite intervale. Must-have care rezistă la orice schimbare: ruj roșu Ruby Woo de la MAC, Shimmer Brick Compact de la Bobbi Brown, Anastasia Beverly Hills brow gel.

Ruxandra Gavrilescu

22. Crezi că există reguli și trend-uri în modă pe care trebuie să le respectăm?

Nu prea cred în reguli. În viață și în modă. Dar cred în adaptabilitate la context. Cred că fiecare dintre noi testează diverse lucruri și observă ce funcționează mai bine pentru propria persoană. Ajungi astfel să treci toate trend-urile și alegerile prin aceste filtre.

23. Care sunt florile tale preferate?

Liliacul și bujorii.

24. Cea mai elegantă primă doamnă este…

Sunt înca mare fan Michelle Obama. Eleganța de care a dat dovadă în a dărâma preconcepții și reguli învechite, rămâne de referință în istoria primelor doamne.

25. Toamnă/iarnă sau primăvară/vară? Care este sezonul fashion care îți place? De ce?

Primavară/Vară. Mai puține straturi, mai multă libertate. Și este cel mai creativ și permisiv sezon la nivel de încălțăminte. Plus că pot să împachetez mai mult în același spațiu.

26. Am savurat la vremea lui, pe Amuse Bouche, articolul despre nunta voastră (îl citiți AICI), dar n-am aflat povestea rochiei superbe. Așadar, spune-mi, cât de ușoară a fost alegerea?

A fost cea mai dificilă alegere vestimentară de până acum. Pentru mine a venit cu o încărcătură emoțională puternică, lucru care m-a adus într-o zonă de nehotărâre. Apoi, am vrut să împărtășesc emoția și procesul cu prietene apropiate. Să avem așa un moment de inspirație americană. Abordare care tot nu m-a ajutat. Deși eram în grup restrâs, fiecare persoană implicată avea altă imagine despre cum ar trebui să arate rochia perfectă pentru mine. Într-un final am devenit atât de confuză, încât a trebuit să mă depărtez de toate părerile și să apelez la sfaturile specialistului (Mulțumesc, Ana!). Și s-a făcut lumină. Am ales Maria Lucia Hohan.

Ruxandra Gavrilescu

27. Spune-mi trei destinații potrivite pentru un weekend romantic.

L’Andana în Toscana, Castillo de Arteaga în Țara Bascilor, Le Bristol Paris.

28. Cum ar trebui să se îmbrace un bărbat mișto?

Pentru mine simplitatea implementată cu haine de calitate bine croite este foarte mișto. Cămăși albe, jeanși, tricouri basics albe sau negre, cardigane și sacouri, sau costum clasic, atunci când situația o cere.

Ruxandra Gavrilescu

Ruxandra și Gabriel Gavrilescu – the wedding day

29. Spune-mi trei #hashtag-uri pe care sigur ai da clic.

#worlds50best #idoinchoo #lhwtraveler

30. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit?

Un inel. Acel inel.

31. Cea mai frumoasă rochie pe care o ai este…

Rochia semnată Maria Lucia Hohan.

32. Dacă ar trebui să alegi un singur produs de make-up care ar fi acesta?

Anticearcănul. Eu folosesc Nars Radiant Creamy Concealer.

33. Spune-mi trei locuri care-ți plac în București.

Cafeneaua M60, bistro Voila, The Artist.

Fotografii: Amuse Bouche, Ostafi Photography

Descoperiți AICI mai multe chestionare goinfashion33. Și, dacă v-a plăcut pe la goinfashion.ro, vă aștept cu un Like și pe pagina de Facebook, AICI.

Citiți și Călătorii culinare cu “Amuse Bouche” sau cum ajungi la cele mai bune restaurante din lume

Share is fashion! Goinfashion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *