Goinfashion33: Monica Rădulescu, povești despre stil, BonBons, viață și dulceață

Chestionarul #goinfashion33 cu Monica Rădulescu e o frumoasă poveste de toamnă: cu week-end-uri la munte, amintiri din copilărie, Leonard Cohen, ceai de iasomie și dulceață de nuci verzi. Din peisaj nu lipsesc nici celebrele BonBons, bomboane-pandantiv, meșterite cu migală – mărgea cu mărgea, și mult suflet chiar de Monica. E musai să știți că-și pune mâinile la treabă numai când e veselă, vrea să încarce bomboanele-bijuterii cu emoții pozitive, supărările n-au loc deloc în atelierul colorat. La fel de grijulie e și-n postura de reporter. Caută oameni frumoși, povești inedite, informații la zi și le transmite mai departe în emisiunea “Tinerețe fără bătrânețe”. Firește că am întrebat-o dacă a descoperit secretul vieții veșnice. Ei bine, dacă l-a găsit, vă las pe voi să descoperiți printre răspunsuri!

1. Ai un atelier -“cofetărie” în care “coci” bomboane-pandandiv deja de câțiva ani. Ai lansat noi colecții, ai bifat colaborări interesante, ai succes, dar care e visul cel mare pentru BonBons by Monica Rădulescu? Îți faci planuri sau lași lucrurile să se întâmple?

Nu îmi fac planuri. Mai degrabă visez și apoi pun în aplicare. În plus, nu mă ghidez după trenduri, ci doar după ce mă inspiră. Îmi doresc ca BonBons by Monica Rădulescu să crească la fel de frumos ca și până acum și să ajungă în cât mai multe concept store-uri. Și mai vreau ca la un moment dat să am propriul magazin!

2. Ai un ritual când coși mărgele colorate? E o activitate care te relaxează? În cât timp e gata un pandantiv?

Nu îi spun ritual, dar am o regulă de la care nu mă abat niciodată atunci când cos. Dacă sunt tristă și nu am o energie prea bună, nu mă așez la masa de lucru. Eu cred foarte tare că oamenii simt emoția pe care o pui în fiecare lucru pe care îl faci și vreau să transmit doar bucurie prin accesoriile pe care le creez. Ca timp, un colier cu o ,,bomboană” este gata în aproximativ 40 de minute, iar cu 5 în 4-5 ore. Este o muncă migăloasă pentru că mărgelele se cos una câte una.

3. Cu ce rochii se asortează perfect BonBons by Monica Rădulescu?

Accesoriile pe care le creez se potrivesc oricărui tip de rochie, mai ales că acum am diversificat oferta și poți găsi în shop coliere cu 1 sau 5 “bomboane”, cercei, broșe și inele.

4. Ce nume poartă stilul tău vestimentar? Ce te inspiră?

Nu cred că stilul meu vestimentar are vreun nume sau cel puțin nu încă pentru că m-ai prins în plin proces de schimbare. Însă îmi place tot ce e frumos, colorat, comod și feminin.

5. On-line shopping sau cumpărături clasice în magazine? Ce preferi și de ce?

În ultima vreme am început să adopt un comportament slow fashion. Ajung din ce în ce mai rar în mall-uri și tot mai des în concept store-urile care găzduiesc creații ale designerilor români, unde pot proba în tihnă fără să stau la cozi.

6. Care este designer-ul tău preferat? Care este designer-ul român care îți place?

Îmi plac foarte mult creațiile Valentino, iar de la noi port creațiile designerilor din showroom-ul Dacia24: Happy Friday, Maison Chouchou,  Maison Ilia. Pentru evenimente mai speciale aleg creații de la Couture de Marie și Provocative, iar ca încălțăminte Ana Urbana și Diane Marie, de care m-am îndrăgostit la prima purtare.

7. Facebook sau Instagram? Ce folosești cel mai des? De ce?

Cred că le folosesc pe ambele în egală măsură și în ultimul timp încerc să reduc timpul petrecut în online și să fiu mai prezentă în offline.

8. Care crezi că e secretul tinereții fără bătrânețe, apropos de emisinea Digi24, unde realizezi reportaje?

După aproape 7 ani de când lucrez la această emisiune, am ajuns la concluzia că secretul este să ajungi să fii în echilibru cu tot ce faci și tot ce simți.

9. Ce branduri fashion îți plac? De ce?

Pe zi ce trece mă îndrăgostesc tot mai mult de creațiile românești. Susțin din tot sufletul designerii inspirați, mai ales pe cei care sunt la început de drum.

10. Spune-mi, te rog, câteva reviste, site-uri și bloguri pe care le citești și urmărești constant.

Nu am mai reușit de ceva vreme să răsfoiesc reviste, dar, pe lângă publicațiile medicale pe care le citesc ca să mă documentez pentru materialele pe care le fac, am câteva site-uri și bloguri pe care le urmăresc cu bucurie: finesociety.ro, stylediary.ro și andreearaicu.ro.

11. Ce flori îți plac?

Cele în ghiveci pentru că trăiesc mai mult.

12. Cum arată pentru tine un week-end ideal de toamnă?

Un week-end perfect de toamnă se petrece neapărat undeva la munte, într-o cabană călduroasă și fără zgomot în jur. Doar natură!

13. Pe lângă BonBons, ce alte accesorii predomină în garderoba ta?

Am genți (nu atât de multe pe câte mi-aș dori), dar și mulți pantofi pe care nu reușesc să îi mai port pentru că am luat o pauză de la mers la evenimente.

14. Ce carte citești acum? Care este scriitorul tău preferat?

Nu am un scriitor preferat, dar în ultima vreme o citesc tot mai mult pe Louise Hay. Sunt în plin proces de schimbări interioare.

15. De ce ți se face dor cel mai des?

De munți. Eu sunt din Herculane, am crescut cu muntele în fața blocului și simt des nevoia să evadez acasă. Din păcate, se întâmplă tot mai rar în ultimii ani.

16. Care-i cea mai frumoasă amintire pe care o ai din copilărie?

Îmi amintesc cu drag de vacanțele la țară și de serile în care împreună cu sora mea și cele două verișoare ne înghesuiam în patul bunicii ca să ne spună povești. Sau de zilele în care organizam parada modei în curtea unchilor atunci când ei erau plecați la treburile câmpului.

17. Spune-mi trei locuri faine din București.

Puro&Bio, Maison des Crepes, Centrul Shakti.

18. Cum arată și cum e organizat dressing-ul tău?

Mult timp, dressingul meu a fost mai mult dezorganizat decât organizat și nu pentru că erau hainele aruncate, ci pentru că aveam multe și parcă niciodată nu aveam în ce să mă îmbrac. Anul acesta mi-am propus să fiu mult mai ordonată și mai organizată și la fiecare lucru cumpărat să donez unul vechi. Am învățat astfel să nu mă mai atașez de haine și, în plus, mi-am organizat dulapul după metoda japoneză KonMari.

19. Ce seriale urmărești? Ai un film pe care să-l fi văzut de câteva ori fără să te plictisești?

M-aș uita zile întregi la Friends și acum urmăresc Grey’s Anatomy.

20. Unde/cum/de la cine ai învățat cea mai bună și utilă lecție de stil?

Cele mai utile lecții de stil le-am învățat de la specialiștii pe care i-am intervievat pentru rubrica de frumusețe de care mă ocup la Digi24 și le-aș menționa pe Irina Markovits, Ana Morodan, Adina Necula și Claudia Ioniță (Couture de Marie).

21. Care sunt produsele tale de beauty must-have?

Pentru că jobul îmi cere ca la unele filmări să am un machiaj mai încărcat, în timpul liber nu pun mai nimic pe față. Însă am grijă ca în fiecare zi să mă demachiez cu ulei de cocos și apă micelară și să folosesc o cremă hidratantă, neapărat din ingrediente naturale. Am descoperit de curând cosmeticele de la Careless Beauty. Fac minuni pe tenul meu! În plus, nu ies din casă fără crema cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp.

Monica Radulescu

22. Sezonul fashion primăvară-vară sau toamnă-iarnă? De ce?

Primăvară-vară, clar. Îmi plac căldura, soarele și culorile, în natură și în vestimentație.

23. Spune-mi trei obiecte pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie.

Pe o insula pustie nu aș pleca fără crema cu SPF, aparat foto și blender.

24. Se întâmplă să ai o replică de film pe care să o folosești în conversații, ori un citat preferat și un vers dintr-o melodie pe care să-l fredonezi des.

“Those who don’t believe in magic, will never find it”, Roald Dahl

25. Care-i ceaiul tău preferat?

Îmi place mult ceaiul de iasomie pentru aroma subtilă pe care o are, dar și pentru efectul său de relaxare.

26. Dulceață de cireșe amare sau dulceață de nuci verzi? Ce alegi?

Dulceață de nuci verzi, categoric, pentru că îmi amintește de un om fain.

27. Pe muzica cui ai dansa cât e noaptea de lungă?

Leonard Cohen!

28. Cum ar trebui să se îmbrace un bărbat mișto?

Ordonat și călcat, în jeans și tricou ori cămașă și să aibă atitudine.

29. Faci shopping când mergi în vacanțe? Cu ce te întorci acasă pe post de suvenir?

Să știi că fac din ce în ce mai rar shopping în vacanțe. Prefer să mă plimb mai mult și să cunosc locurile pe care le vizitez și să mă încarc cât pot cu energia locului.

30. Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?

Primesc complimente în fiecare zi de la soțul meu, iar cel mai frumos a fost când mi-a spus că îi place sufletul meu.

31. Ești colecționară? Dacă da, spune-mi și ce colecționezi.

Colecționez mărgele. Se pune? Nu, nu sunt colecționară. Poate doar de povești inspiraționale pe care le-am ascultat și le-am scris și spus mai departe de când lucrez în presă.

32. Ce ai vrea să ai peste un an? Ce ai vrea să faci peste 5 ani? Cum ai vrea să fii la 80 de ani?

Un copil. Peste un an, dar și la 80, aș vrea să am sănătate. Aș vrea să fiu mai echilibrată, mai prezentă și mai conștientă și să mă bucur mai mult de mine și de toți ai mei.

33. Pentru ce ești recunoscătoare acum?

Sunt recunoscatoare pentru toți oamenii care mi-au ieșit în cale și de la care am învățat mai multe despre mine decât despre ei. Sunt recunoscătoare pentru familia mea și pentru că suntem toți sănătoși. După o experiență tristă în care unul dintre cei mai dragi oameni a pierdut lupta cu o boală urâtă, am înțeles că dacă ai sănătate ai TOT.

Fotografii: prin Monica Rădulescu 

Share now! 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *