Flori, plante și povești. Irina Neacșu și colecția ei de suflet, HERBARIUM TRANSYLVANIA

perne Irina Neacșu

Până la primăvară mai sunt vreo 120 de zile iar până înfloresc teii se mai adaugă înca 60. Așa că cel mai bine este să vă programați o vizită la showroom-ul Irinei Neacșu și să bucurați de florile minunate din noua colecție HERBARIUM TRANSYLVANIA. E o colecție de studii botanice și design cu patru povești, una mai frumoasă ca alta: despre grădina de flori (bujor, hortensie, crin, iris, gladiolă), plantele medicinale (galbenea, echinacea, mușețel, lavandă, valeriană), florile sălbatice (păpădie, albăstriță, cicoare, trifoi, codița șoricelului) și arborii de ceai cei mai întâlniți în podișul Transilvaniei (tei, măceș, soc, stejar, salcâm). Le descoperiți pe toate în mobilierul tapițat, pernele decorative, abajururi, naproane și șervete pentru masă, șorțuri și rochițe.

Irina Neacsu

Irina Neacșu (stânga) povestește cu mare drag despre colecția ei de suflet.

Am lucrat de pe la începutul anului, vreo 8-9 luni. Mi-am dorit un proiect cum de mult nu am mai avut răgaz să creez, lucrat în tihnă, cu mult studiu și un ritm neforțat de deadline. În ultimii ani am avut parte de proiecte minunate, însă toate au fost la un moment dat zorite. Acesta a fost în adevăratul sens al cuvântului, un studiu. Am citit multă literatură, am avut alături albume de artă și am căutat multe surse care să mă ajute să înțeleg mai complex acest subiect, al botanicii în artă”, Irina Neacșu, despre HERBARIUM TRANSYLVANIA.

Irina Neacsu

Eu am avut noroc să văd, în premieră, colecția. Irina a organizat pentru colegii din presă un mic dejun elegant într-un decor de vis, cu parfum de eucalipt, bucate alese de la Prințesa Polonic și cafea. Ne-a așteptat cu masa întinsă și scaune aliniate perfect. Cu ochii când la perne, când la ilustrații și veioze, ori la păpușile cu păr colorat din rafturi, m-am așezat confortabil într-un scaun cu buline mici și spătar cu flori.

Irina Neacsu

Irina ne-a povestit despre dragostea ei mare pentru flori și cât de mult bine i-a făcut mutarea la Brașov deși, acum, viața ei se împarte în două orașe. Vine des și la București. Irina ne-a spus că adoră hortensiile și irișii și-am fost curioasă să aflu care sunt motivele: “Cred că fiecare floare imprimă o stare de spirit. De obicei, încep săptămâna cu flori proaspete la birou. Și remarc mereu că alegerea florii și a culorilor ține mult de starea mea. Irișii îmi par de o geometrie fascinantă, trăiesc puțin în vază, însa toate stadiile florii sunt teribil de frumoase! Iar pe hortensie am descoperit-o la Roma, când studiam. Aveam în curte niște tufe enorme și mă atrăgeau pentru ca îmi păreau tare curioase, cum își schimbă culorile și cum se dezvoltă inflorescențele. Însă cred că am asociat hortensia cu acel loc minunat, și cu o stare de boemie și eleganță pe care o resimt de fiecare dată când am hortensii înflorite”.

 Irina Neacsu

Cât am stat în universul Irinei Neacșu am și uitat că-i octombrie. Camera era plină de ilustrații cu bujori, iriși și păpădii. Irina, architectul și designerul de interior, ne-a dezvăluit secretul: “Cred că iarna, când ziua este scurtă, ceea ce ne atrage la interior este senzația de intimitate, căldura, confort, și asta cere o lumină ambientală caldă, indirectă. Lampadarele și veiozele cu abajururi textile care sa difuzeze plăcut lumina, ele cred că sunt un must-have pentru sezonul rece. Orice spațiu devine “cald” foarte rapid”.

bujori Irina Neacsu

Toate produsele colecției HERBARIUM TRANSYLVANIA sunt disponibile pe shop-ul online, irinaneacsu.com/shop, și la shorwroomul Casa Opt din strada General Constantin Cristescu 8, București, cu programare pentru vizită. Alături de produsele de design și ilustrațiile originale, Irina preia comenzi de personalizare, bazate pe gama generoasă de ilustratii și linogravură, cadre de scaune disponibile și combinații creative de materiale textile.

Irina Neacsu

Mi-au plăcut mereu florile. Cam tot stilul meu de viață se leagă de natură: am dietă vegană, folosesc remedii naturiste, grădinăresc cu drag și îmi găsesc inspirația în natură. Ador ceaiul,  infuziile de plante medicinale, iar pentru soc am o mare pasiune. A început cu socata, firește, apoi cu socul din curte, care are o aroma înnebunitoare, și iata ca acum a devenit nelipsit din casa”, Irina Neacșu.

Mai trebuie să știți că Irina Neacșu ține și cursuri, pentru mici și mari, la București și la Brașov. Însă nu îi place să le repete prea des sau să le țină simultan în cele două orașe. Spune că mare parte din reușita unui curs este noutatea, entuziasmul și curiozitatea. Pentru sezonul rece a pregătit la București ateliere de weekend, atât de desen și pictură cât și de decorațiuni și cadouri. Le anunță mereu pe Facebook. Așa că fiți cu ochii pe pagina Irinei aici. Iar amatorii de cursuri sunt rugați să-i trimită un mail pentru a-i avea în baza de date. Sunt bătute în cuie deja cursurile de desen și pictură pe 5 si 6 noiembrie si pe 17-18 decembrie linogravură și decorare de sezon.

Toate fotografiile aparțin Irinei Neacșu. Mulțumim!

Share is good, share is fashion! Goinfashion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *