Despre modă, fotografii și bărbați mișto. “Maison Oana Radu”, povestea rochiilor de poveste

Când am făcut lista cu subiecte pentru Crăciun și Revelion, mi-au venit în minte rochiile lungi, colorate și elegante de la Maison Oana Radu, perfecte pentru petrecerile care se anunță. “Este o perioadă în care prietenii se revăd. Sunt momente în care se fac multe fotografii pe care le păstrăm o viață”. Așa că am luat-o la întrebări pe Oana Radu și am reușit să o descos, să aflu despre toate: cum face rochiile, ce o inspiră, când și unde a apărut povestea Maison Oana Radu, de ce-i place atât de mult fotografia și care-i treaba cu Bărbații Mișto.

oana radu

Pasiunile. Oana Radu coase și descoase cu mâinile ei până obține ce-și dorește. Fie că vorbim de rochii, fotografii ori strategii de marketing. Pasiunile pentru croitorie și fotografie le moștenește de la tatăl ei: “Îi plăcea să ne coasă tot felul de costume când eram micuțe. Îmi amintesc că ai mei ne-au făcut odată, mie și surorii mele, fuste pe sârmă, pentru că noi voiam neapărat să arătăm ca prințesele din filme”. Pentru Oana, cele două pasiuni, croitoria și fotografia merg mereu împreună și se îmbină perfect: “Întotdeauna când cos, văd rochiile cu ochiul unui fotograf. Pentru mine, o femeie frumoasă transcede timpul. Îmi imaginez cum ar arăta o femeie care poartă rochiile mele și este fotografiată. Mă gândesc cum ar fi ca rochia să fie expusă într-un muzeu peste zeci de ani, sau chiar peste câteva sute de ani”.

oana radu

Povestea. Cum tot timpul voia ceva diferit și îi plăceau hainele altfel, Oana a început destul de devreme să-și facă rochii și accesorii singură iar dintr-o glumă, acum doi ani, lucrurile au luat o întorsătură mai serioasă. “Eram în vacanță, la Viscri, în Transilvania, împreună cu o prietenă bijutier. Plecasem cu gândul de a crea o colecție de rochii din flori nemuritoare, căutam furnizori de mătase și ne bucuram de cele mai frumoase peisaje pentru shooting-uri. Într-o seara, la cină, obișnuită cu fashion show-urile din afară, îmi spune că și-ar dori să mergem la Roma, pentru că era lansarea colecției Maison Valentino. Mai mult în glumă am creat, pe loc, pagina Maison Oana Radu și i-am spus că sunt și mai fresh și mai exotică decât un brand italian de modă, deja (prea) popular”.

oana radu dress

“Partea de creație vestimentară este pură pasiune și se completează perfect cu faptul că nu pot sta la infinit în fața unui laptop. Am nevoie să lucrez cu mâinile, să simt texturile, poate de aceea și pun atât de mult preț pe materialele naturale, care îmi par într-un fel vii”, Oana Radu.

De-a lungul timpului, Oana Radu a cusut foarte multe rochii. Dintre cele lungi, prima de care a fost absolut mulțumită e o minunăție albastră, cu care s-a fotografiat și a cucerit Franța. “Întâmplarea face ca materialul cu care am lucrat să fie dintr-o colecție Valentino, ușor și foarte ascultător. Însă rochia mea preferata este întotdeauna următoarea, cea la care visez noaptea, înainte să adorm.”

maison oana radu

Prima colecție Maison Oana Radu, “It’s all about love” a fost lansată luna trecută. Sunt numai rochii roșii, culoarea preferată a Oanei. O culoare pe care o iubește tocmai pentru că arată bine în fotografii, mai ales, acum, de Crăciun și Revelion: “Este o perioadă în care prietenii se revăd, sunt petreceri, este petrecerea de Revelion. Sunt momente în care se fac multe fotografii pe care le păstrăm o viață”.

ana morodan

Când a gândit colecția (o vedeți AICI), Oana a luat în calcul și ce-și doresc bărbații mișto. Pentru bărbați, o femeie îmbrăcată în roșu e mult mai atrăgătoare decât o femeie care a optat pentru orice altă culoare. Citiți AICI un studiu foarte interesant despre cum o culoare le influențează alegerile chiar fără să știe.

oana radu - morodan

În plus, potrivit tradiției, ca să ai noroc în dragoste anul viitor e musai să porți roșu în noaptea de Revelion.

Oana Radu este și fata mișto care împreună cu alte fete mișto Lili Misăilă, Cristina Pop și Ileana Cecanu sunt în spatele paginii și comunității Bărbați mișto – mai mișto decât Gosling, Clooney, Brad sau Jared. #bărbațiadevărați #bărbațimișto

oana radu pink dress

Inspirația. Pe Oana Radu o inspiră călătoriile iar fiecare oraș nou pe care l-a vizitat sau în care a locuit pentru un timp au îmbogățit-o. “Experiența pe care o ai când trăiești, chiar și numai pentru câteva luni, într-un loc nou este inegalabilă. Schimbă percepția asupra lucrurilor mai rapid decât un întreg teanc de cărți și albume de artă. Procesul este fascinant și cred că absorbim din jurul nostru ceea ce simțim, ceea ce vedem, și reflectăm o parte din experiențe în ceea ce facem. La nivel de forme, Barcelona a fost un adevărat spectacol, Italia îl are pe Roberto Capucci și tot acel farmec amețitor, iar Franța mi-a întărit convingerea că materialele naturale nu vor putea fi niciodată egalate”.

rochii oana radu

Și-a mai fost ceva. Încă de la început, pe Oana au influențat-o fotografiile Anniei Leibovitz pentru Vogue. Așa se explică rochiile interminabile, uni, de la Maison Oana Radu. “O rochie lungă este menită să hipnotizeze. Cu cât sunt mai lungi, cu atât rochiile sunt mai elegante, mai grațioase. Iar faptul că au o singură culoare lasă femeia să iasă în evidență și în același timp o învăluie într-un mod absolut spectaculos”.

La București, Paris, Barcelona, Roma și dar și în alte orașe, Oana a fotografiat rochiile ”prototip”, interminabile. Însă când cineva comandă o rochie Maison Oana Radu pentru un eveniment, ea se scurtează, desigur, în funcție de preferințe.

barcelona oana radu

Vis, visuri. Oana are planuri mari și visează să deschidă un showroom cu rochiile ei lungi tocmai la Veneția. Deși a stat câteva săptămâni acolo, n-a reușit să facă nici măcar o fotografie cu rochiile, îmi povestește cu regret. Eu aș zice că e un semn bun și că urmează ceva mai mult. În scurtă vreme o să vedem rochiile Oanei Radu purtate cu eleganță de frumoasele venețiene, etalate pe străduțe, poduri ori în gondole, chiar în timpul celebrului carnaval, asortate la măști Moretta, ori Volto, cu pelerină și pălărie. Și ce catwalk potrivit, și ce fotografii grozave!

yellow dress oana radu

Până atunci, Maison Oana Radu va deveni cât de curând un boutique online cochet, unde, pe lângă rochii veți găsi și accesorii, toate create de Oana Radu. “Sunt captivante vizual, le văd deja în fotografiile mele de fashion street sau în pictoriale de modă”.

maison oana radu dress

Sora Oanei, Corina Ghergu, e la fel de talentată. Îi place să coasă jucării și să brodeze, așa că surorile se gândesc deja la o colecție de rochii cu mesaje brodate. Poveștile cusute ale Corinei le vedeți și descoperiți AICI și AICI. Sunt jucării foarte frumoase și vesele, “povești cusute cu drag, care aduc bucurie acolo unde merg”. Așa că-i musai să-i spuneți și lui pe Moș Crăciun de ele.

rochie si jucarii

În fotografie, rochia Oanei din colecția “It’s all about love” și peștele cusut de sora ei Corina

Mai multe detalii despre cum puteți comanda rochiile Maison Oana Radu vedeți AICI, pe pagina de Facebook a brand-ului curajos. Iar pentru inspirație vizitați AICI contul de Instagram. La Maison Oana Radu se lucrează în regim tailor made. După ce alegeți modelul și măsura rochiei, comanda ajunge la atelier. Aici, o doamnă extrem de talentată, cu foarte mulți ani de experiență, execută impecabil rochia după prototipul Oanei și dorințele voastre. Apoi, în cel mai scurt timp, rochia este livrată și încă o femeie fericită.

morodan

 

În fotografie, Ana Morodan cu o rochie Maison Oana Radu

“Femeia care îmbracă rochiile mele este spectaculoasă pentru cei care o privesc, este magnetică, complexă, își asumă cu naturalețe diverse roluri, de la o fată dulce, la o femeie puternică, feminină și grațioasă, diafană, dar curajoasă și cu siguranță autentică”, Oana Radu.

Fotografii: Oana Radu, Adina Ilie, Adi Bulboacă

Share is good and fashion! Goinfashion!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *