Ciocolată caldă după Crăciun? Da, vă rog!

În orice zi rece de blue January, merge de minune o ciocolată caldă cu, sau fără, frișcă aromată bezele ori caramele. Și zău că uitați de dileme! 😊 O fi început de an nou cu multe necunoscute, însă, la masă cu deliciul sezonului, problemele nu intră în discuție. Să fie clar! Așa că, fie invitați un prieten la o ciocolată caldă într-o cafenea sympa și vorbiți numai de bine, fie mergeți neînsoțiți și visați la un 2020 grozav. Puteți să scrieți și pe hârtie un gând-două, iar de n-aveți chef de introspecții și planuri, perfect, citiți ficțiune în timp ce sorbiți din licoarea dulce. Până să ajung la Angelina Paris și să gust din faimoasa chocolat chaud dit l’Africain (are trei feluri de cacao de origine africană – Niger, Ghana și Coasta de Fildeș, de unde și numele), am de gând să mă răsfăț în Micul Paris cu multă ciocolată caldă, cât e iarna de lungă. Avem și la București cafenele de specialitate, deci și boabe de cacao de origine din belșug. Pregătiți-vă papilele și pupilele, începe degustarea! ☕

😊 Dacă tot am pomenit de Paris, vă spun că la French Revolution au ciocolată caldă adusă tocmai de la Mörk, din Melbourne, Australia. Pe mine m-au convins să le fac o vizită încă din noiembrie, deși vremea era de ice-coffee – grație textului jucăuș de pe pagina lor de Facebook: “Un cangur ne-a adus personal în marsupiu o cutie. Un transport special din Australia în Piața Victoriei la French Revolution. Pe cutie scrie așa: Original Dark cu note de fructe de pădure și migdale, Even Darker cu tonuri de stafide și migdale dulci, Dark Milk & River Salt, ușor sărat și cu nuanțe de malț și miere”. Am ales Even Darker lângă un ecler, firește, și mi-a plăcut tare mult combinația. O fi articolul dulce, dar uite că nu pot să ignor actualitatea amară – cu gândul la Australia, faceți o mică donație pentru o asociație de mediu. Măcar 4 dolari, cât o ciocolată caldă! ❤️

😊 La Artichoke Social House, ciocolata caldă de origine se face chiar și cu lapte vegetal și este la fel de gustoasă. E suficient să privești fotografia de mai jos ca să-ți dai seama că nu trebuie să mai amâni ieșirea la cafea și ciocolată caldă, în inima Bucureștiului. Hai! Calea Victoriei, 45. ❤️

😊 Tot pe Calea Victoriei sunt și gelateriile Sweetology, una aproape de Amzei, alta de Piața Victoriei. Aici, pe lângă înghețată fabuloasă și cheesecake divin, în sezonul toamnă-iarnă, găsiți ciocolată caldă. N-am gustat-o încă, însă, la cum e înghețata cu ciocolată belgiană, sunt sigură că și în varianta hot c’est top! Ah, o puteți lua și to go, cu topping generos de frișcă și fulgi de ciocolată! #YumYum

😊 N-am ajuns încă la Beans&Dots 2, în Aviației, dar îmi amintesc perfect gustul ciocolatei calde cu aromă de portocale, pe care am băut-o la ei iarna trecută. Gloria, vin! Abia aștept să savurez ciocolata și să mă bucur de design-ul cool și spațiul nou.

😊 O atmosferă primitoare și ciocolată caldă premium descoperim și la LVEV – La Vita E Velo, în Centrul Vechi, aproape de Universitate. La ei o să găsiți ciocolată caldă de la Domori, “primul producător de ciocolată din lume care a folosit exclusiv metode tradiționale de cultură pentru plantele de cacao fină”. Uau!

😊 “Filmul” black chocolate, white chocolate – tot de la celebrul brand Domori, rulează fin în fiecare sezon la Friddi, gelateria faină, galbenă și luminoasă aflată peste drum de SNSPA. Strada Vasile Alecsandri, 4. Chiar așa, voi ce preferați – ciocolată albă sau ciocolată neagră?

😊 De regulă, toate coffee shop-urile care au cafea de specialitate vând și ciocolată caldă adevărată, numai din boabe de cacao de origine, lapte și foarte puțin zahăr. Întrebați! Și dacă v-a plăcut ce-ați băut în oraș, puteți să luați o pungă de ciocolată și să vă preparați băutura acasă. Iar dacă pățiți ca mine, și aveți în vizită un musafir de 5 ani și un pic, care-ți cere ciocolată caldă și vrei musai să-l servești, improvizați. Noroc că era după Crăciun, mai aveam ingredinte pentru prăjituri, și mi-am amintit rețeta văzută pe Instastories, la Prăjiturela – am luat o ciocolată cu un procent mare de cacao, am topit-o, am amestecat-o cu lapte bine încălzit și, ca să fie oaspetele pe deplin încântat, am bătut și frișcă din smântână și (mai mult) zahăr vanilat. A ieșit o bunătate de ciocolată caldă homemade, iar nepotul David a fost mulțumit și fericit. ❤️

Fotografii: prin cafenelele și brand-urile enumerate – paginile de Facebook

Share it & taste it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *