“Chef on stilettos” a sărbătorit primul an dulce cu tort de ciocolată

Povestea “Chef on stilettos” a început cu vin fiert și carrot cake, într-o mansardă cochetă. Se întâmpla în decembrie anul trecut, când Anca Dumitrescu și-a pus șorțul cu buline și s-a apucat de gătit deserturi… pe tocuri. De atunci, evenimentul organizat de Choices și Papion PR&Events a numărat șase ediții dulci în patru anotimpuri.

 

 

chef on stilettos

Se impune o recapitulare.

După prăjitura portocalie, am gustat un brownie cheesecake divin, în luna îndrăgostiților. Apoi, primăvara ne-a găsit, la Casara, cu white chocolate banana cake și vin roșu. Pasca dulce cu stafide a marcat sărbătoarea Floriilor și apropierea Paștelui iar în toiul verii ne-am răsfățat cu o prăjitură cu caise și zmeură. Iar acum, la ceas anivesar, “Chef on stilettos” și-a adunat prietenii și partenerii la Suprem Gallery. Primul an dulce de “Chef on stilettos” s-a sărbătorit, printre tablouri și obiecte de mobilier de colecție, cu tort cu ciocolată și vin roșu.

chef on stilettos

Până la următorul capitol al poveștii “Chef on stilettos”, găsești mai jos rețeta deliciosului tort cu ciocolată, un desert ideal pentru Crăciun sau Revelion.

tort cu ciocolata

Rețetă tort de ciocolată:

Ingrediente: 250 g unt, 100 ml ulei, 250 g zahăr brun, 4 ouă, 250 g făină, ½ linguriță praf de copt, 100 g cacao, un vârf de sare, 200 gg ciocolată, 120 ml lapte, 50 ml expresso, vanilie, coajă de portocale.

Mod de preparare: Cerneți făina și amestecați cu cacao, sare și praful de copt. Separat, topiți ciocolata la care adăugați lapte și expresso. Untul se freacă cu zahărul și uleiul până capătă o consistență cremoasă. Ulterior, se adaugă vanilia și coaja de portocală. Peste compoziție se toarnă amestecul de ciocolată topită, iar apoi făina. Se toarnă compoziția într-o tavă și se lasă la cuptor la 160 de grade, maximum o jumătate de oră.

tort cu ciocolata

Crema ganache: Se topește 150 g ciocolată cu 180 g smântână dulce. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când crema este rece se întinde peste blat. Un tort excelent alături de un pahar de vin roșu.

“Chef on stilettos” își mută bucătărie șic la fiecare ediție iar rețetelor noi le sunt asezonate mereu momente artistice: un tango pasional, câțiva pași de balet, un concert la pian sau un atelier de flori. În 2015, ne așteaptă alte surprize!

chef on stilettos

Credit photo: Marius Donici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>