Carrot cake: rețeta bunului gust

Anca Dumitrescu

Întâi te gătești, și apoi pregătești, după rețetă, carrot cake. Într-o minunată seară de decembrie, o lecție de gătit pe tocuri mi-a dovedit că bunul gust și gustul bun se îmbină perfect. Elegantă, chef Anca Dumitrescu a arătat impecabil în bucătaria improvizată: rochie neagră decupată, sorț alb cu buline și, musai-musai, stiletto bej în picioare.

S-a întâmplat în mansarda de poveste Urbanesc, unde, un grup de oameni frumoși au învățat să gătească, au gustat carrot cake, vin fiert și alte băuturi de iarnă și au socializat câteva ceasuri bune. Ingredientul principal: relaxarea!

Gătește cu drag pentru oameni dragi!

Să înceapă lecția de gătit! Anca Dumitrescu, creative manager la Papion PR&Events și iubitoare de artă, ne-a mărturisit că mereu gătește cu mare drag și că, niciodată nu-i lipsește un pahar de vin roșu alături. La fel a făcut și acum. Noi, oaspeții, ne-am adunat curioși, în jurul mesei de gătit, să vedem cum se face delicioasa prăjitură. Cu fiecare ingredient adăugat, Anca ne-a mai dezvăluit și mici secrete. De exemplu, la omletă puneți un praf de nucșoară, la carrot cake nu exagerați cu scorțișoara, nu vreți să aveți un carrot cake cu gust de turtă dulce. Apoi, la prajituri, cantitatea de zahăr trebuie să fie mai mică decât scrie în rețetă!

Din vorbă în vorba, mansarda s-a umplut de arome care mai de care: scorțișoară, portocală, lime… Prăjitura a ajuns la cuptor. Iar până s-a copt, s-a dansat tango. Din nou eleganță, din nou o lecție de bun gust ca în “Parfum de femeie”.

Într-o astfel de atmosferă, a ieșit un carrot cake de poveste: lăudat, parfumat, delicat.

carrot cake

Cât de mult mi-a plăcut? Ei bine, duminică, mi-am cumpărat un șorț roșu ca focul să-mi surâdă norocul și, de Crăciun, o să gătesc și eu carrot cake. Cam atât de mult mi-a plăcut!

Iată cum se prepară.

Rețeta Carrot Cake

Ingrediente: 4 ouă, 200 g zahăr, 150 ml ulei, 4 morcovi rași, 350 g făină, un praf de copt, jumătate de cană de sâmburi de nucă, scorțișoară, nucșoară, ghimbir măcinat, esență de vanilie, coajă de portocală și coajă de lime, 250 g de mascarpone, 150 g zahăr pudră, o lingură suc de lime.

Mod de preparare: Se bat ouăle și uleiul, se adaugă mirodeniile (scorțișoara, nucșoara, ghimber, vanilie), morcovul ras, nuca și coaja de la o portocală. Separat se amestecă făina cu praful de copt și se înglobează în compoziție. La final, se toarnă întreaga compoziție într-o tavă rotundă sau pătrată și se lasă la cuptor timp de 30 de minute la 170 de grade. Cât prăjitura stă la cuptor, se prepară crema de brânză: se mestecă mascarpone cu zahărul pudră, coaja de la un lime și 2 linguri suc de lime. La final, crema de brânză rezultată se întinde peste prăjitură cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pun nuci caramelizate. Poftă bună!

Credit photo: Marius Donici

Share now!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *