Azi începe Festivalul RomânIA cu povești. Hai cu mic, cu mare la expoziții, ateliere, șezători!

Începând de azi, 30 mai, și până pe 9 iunie se întâmplă cea de-a treia ediție a Festivalului “RomânIA cu povești”. Ca de fiecare dată, agenda evenimentului este plină de experiențe creative – ateliere de tors lână, cusut sau împâslit, dar și seminarii despre meșteșugul tradițional românesc. Am fost anul trecut la Atelierul de cioplit în lemn cu Ion Rodoș și-a mi-a plăcut tare mult. Am povestit experiența, pe îndelete, aici. E musai să mergeți la festival! ❤️ Astă seară are loc Vernisajul Expoziției “RomânIA cu povești”, la OK Center, Str. Traian 1 ( Bvd. Unirii ), iar intrarea este liberă.

Din programul “RomânIA cu povești” nu lipsește, firește, nici expoziția de costume populare. Frumusețiile vor fi expuse la OK Center, Str. Traian 1, alături de un război de țesut. Iubitorii artei populare românești sunt așteptați să afle informații valoroase despre portul popular, să citească simboluri, dar și să descopere cum se folosești războiului de țesut.

“RomânIA cu povești”, din dragoste pentru ie

Proiectul “RomânIA cu povești” s-a născut din dorința de a oferi copiilor și adulților o reeditare a bucuriilor trăite în vremurile de odinioară, la țară, alături de bunici, cu datini și obiceiuri minunate. Punctul de pornire al proiectului “RomânIA cu povești” a fost acum doi ani, 17 martie 2017, când a început campania de fundraising #donezpentruie, inițiată de Alexandra Moraru, jumătatea Artizanii Olfactivi:Am adunat în jurul meu prieteni dragi pentru a sărbători împlinirea a 30 de ani. Prietenii mei au fost rugați ca în loc de cadou fizic să mă ajute cu o donație pentru a pune în practică un festival dedicat portului românesc și mesteșugurilor tradiționale”.

Prin atelierele de creație populară, întâlnirile și discuțiile libere, expunerea și descoperirea cămășilor vechi, orășenii pot să cunoască tradiția românească, într-un mod autentic și sincer, cu ajutorul colecționarilor și specialiștilor în arte populare.

Proiectul „RomânIA cu povești” – ediția 2019 – a fost posibil datorită campaniei #donezpentruie. Parteneri în fapte bune la evenimentul de fundraising, din martie 2019, au fost Pain Plaisir, Timișoreana Nepasteurizată, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, Gusturi Românești de la Mega Image și Sempre Sano Catering.

Click aici, află mai multe detalii și going la eveniment!

PROGRAM  FESTIVALUL  RomânIA  cu  povești

 Joi, 30 MAI, Ora 19:00 – Vernisaj Expoziție “RomânIA cu povești” – OK Center, Str. Traian 1 ( Bvd. Unirii )

Vineri, 31 MAI, Ora 19:00 – Seminar “Tradiția Cusutului: Cămașa dreaptă” – Cărturești

Duminică, 2 IUNIE, Ora 13:00 – Atelier de tors lână – Cărturești Verona

Miercuri, 5 IUNIE, Ora 18:30 – Invitație la “Șezătoare București” – Cărturești Verona

Joi, 6 IUNIE, Ora 19:00 – Seminar ”Războiul de țesut și straie românești” – Locație: Ok Center

Sâmbătă, 8 IUNIE, Ora 11:00 – Șezătoare cu fluiere și povești” – Cărturești Verona

Sâmbătă, 8 IUNIE, Ora 13:00  – Atelier de împâslit țărăncuțe” – Cărturești Verona

Duminică, 9 IUNIE, Ora 12:30 – Atelier de pictură în lână 3D” – Cărturești Verona

Duminică, 9 IUNIE, Ora 17:00 – ÎNCHIDERE FESTIVAL -”DIALOG: Cum salvăm tradiția?” – OK Center, Str. Traian 1 ( Bvd. Unirii )

Fotografii: prin Alexandra Moraru
Share now!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *