Artă și socializare. 10 chestii faine pe care le poți face cu numai 35 de lei!

apollo 111 teatrul

Ce-s 35 de lei? Înseamnă un pahar de Malbec roșu, două cafele, trei ceaiuri bune savurate în oraș, sau niște țigări. Ce vreau să spun este că 35 de lei nu-s nici măcar 10 euro și pot fi investiți, cu rost, în entertainment de bună calitate. Cele mai multe bilete la Ateneu, teatru sau musical-uri cam atâta fac. Mi se pare chiar puțin ținând cont că în spatele evenimentelor se află o echipă numeroasă. Și să știți că sunt și multe locuri faine unde intrarea este liberă. Le-am pus pe toate într-o listă și promit să o actualizez când am noutăți.

♥ Nu-i chiar un leu biletul la Ateneu, dar nici scump nu-i. Plătești 35 de lei pentru o oră sau două de răgaz și muzică bună. Programul Filarmonicii George Enescu este AICI și biletele se cumpără simplu, din două clicuri, de AICI. Audiție plăcută!

♥ N-am mai fost la Operă din facultate, deci a trecut ceva timp! Am verificat acum orarul pe site și văd că multe dintre spectacole sunt deja SOLD OUT. Iar prețurile sunt între 12 și 80 lei biletul. Eu știu ce fac în februarie!

Apollo 111 teatrul

♥ La Apollo 111 Teatrul, Godot Cafe Teatru, UNTEATRU, Clubul Țăranului, se joacă o grămadă de piese iar cele mai multe bilete costă în jur de 35 de lei. Le rezervați ușor și le plătiți on-line cu cardul. Vă recomand să urmăriți paginile lor de Facebook, secțiunea events. Nu de alta, dar biletele se epuizează foarte repede. Vineri seara merg la musical-ul recomandat de Mirela Petre – Jurnalul lui Robinson Crusoe – la Odeon și am plătit pe bilet aceeași sumă. 35 lei.

♥ Un bilet la un concert de jazz în club sau la teatru nu-i nici 35 de lei. Vă dau un exemplu. Azi, în El Grande Comandante e Jazz Up de Mica Unire și intrarea e numai 20 lei. Iar pe 13 februarie începe Stagiunea de Jazz la Teatrul ACT. Biletele aproape s-au epuizat. Cel mai ieftin – 32,90 lei!

♥ Și un concert la Sala Radio costă între 20 și 30 lei. Programul e divers și în fiecare săptămână sunt câteva spectacole. Găsiți AICI toate detaliile.

♥ Când aveți chef să iesiți în oraș verificați și evenimentele de la Palatul Suțu. Miercurea sunt concerte cu intrarea liberă! Azi e “Faragotul… la puterea n”, săptămâna trecută a fost recital de pian. Tot fără bani se ține și evenimentul Creative Mornings. Trebuie doar să fiți atenți când se anunță întâlnirea de la Cinema Elvire Popesco și să rezervați rapid. Evenimente faine au loc periodic și la Qcreator by IQOS. Mâine-i Let’s talk tech and startups, duminică e cu muzică. Nici pentru expozițiile de fotografie, vernisajele din galerii de artă, ori lansări de carte nu trebuie să plătiți. Până pe 30 ianuarie aveți vreme să vedeți o expoziție de fotografie nud – Naked Weekend – la Gallery. Și cei de la Club Control sunt darnici cu evenimentele. Iar la multe dintre ele biletele costă doar 20 lei.

Club Control

♥ Un bilet la muzeu e chiar mai puțin de 35 lei. Recent am văzut expoziția “În lumea personajelor Lowendal” la Muzeul Colecțiilor de Artă și am dat doar 10 lei pe bilet. Din păcate, n-am fost pe fază și am ratat rezervarea la concertul de pian de sâmbătă, unde intrarea era liberă. Sunt peste 30 de muzee și case memoriale în București? Voi câte ați vizitat?

♥ De când n-ați mai fost la Biblioteca Central Universitară (BCU)? Știați că, dacă plătiți 5 lei, puteți să stați acolo și să citiți de dimineață până seara? Eu am de gând să fac acest “experiment” și să-mi dedic o zi întreagă lecturii, la bibliotecă, departe de rețelele sociale. Tot la BCU un abonament valabil 2-6 zile costă 10 lei. Nu mai avem nicio scuză să nu citim!

♥ Degustări de vin, brânzeturi și cafea se întâmplă des prin oraș. Dacă tot sunteți zilnic pe Facebook, fiți atenți la evenimentele care circulă prin newsfeed. E drept că de cele mai multe ori participarea e mai scumpă de 35 lei. Am văzut bilete și la 365 lei, și la 160 lei, 95 lei, dar și la 60 lei ori degustări de cafea gratis. Urmăriți Mesange FromagerieOrigo, Fellow One, Enotek, Tasting Room by Ethic Wine. Și dacă tot suntem la capitolul experiențe care includ papilele, eu vreau musai să ajung cât de curând la o seara WeDine. Aici se plătește un pic peste 200 lei.

♥ Un bilet de tren Sinaia – București este 30 lei. E adevărat că vă mai trebuie încă 30 lei pentru întoarcere, dar nu-i așa scump când primești la schimb câteva ore de plimbare-terapie și respiri aer curat. Plus că faci puțin, vreo oră  și jumătate călătoria cu trenul. Alegeți să plecați sâmbăta dimineața, luați sandvișuri cu voi, acolo vă relaxați, beți un ceai și să vă întoarceți seara la București. Vă zic sigur că dacă ați sta în oraș ați cheltui mult mai mult de 60 lei într-o zi de weekend.

De luni până luni au loc evenimente faine în București. Așa că înainte să spuneți că vă plictisiți, n-aveți timp și nici bani destui, căutați pe eventim.ro, bilete.ro, mystage.ro, iabilet.ro, eventbook.ro și sigur vă schimbați părerea și dacă mai și ieșiți din casă la teatru, să vedeți o expoziție, ori la concert vă schimbați și starea. Garantat catharsis!

Fotografii: Apollo 111 Teatrul, Control Club, We Dine.

Enjoy it & Share it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *