Ancuța Tănase și-a fabricat un business pe măsură – Ancolette, pantofi la comandă

ancuta tanaseSe spune că pantofii înalți și comozi sunt la fel ca Moș Crăciun. Nu există. Ancuța Tănase are însă altă părere. Pantofii cu tocuri de 10 cm pot fi confortabili dacă au calapodul bun și designul potrivit. Iar de doi ani îi desenează chiar ea pentru Ancolette, brandul de care-i tare mândră și pe care l-a lansat, oarecum, dintr-o nevoie.

Ancuța Tănase are un istoric în domeniul bancar. Așa că outfit-ul clasic e literă de lege. Ca să jongleze printre nuanțele terne din dress-code, a început să poarte pantofi colorați. Cum are o mărime cu jumătate de număr, își cumpăra stilettos, la comandă, în fel și fel de combinații. Colegele îi admirau mereu pantofii, îi cereau detalii și-i lăudau alegerile iar în mintea ei a început să încolțească un vis.

Nu m-am gândit din prima la un business, nu știam nimic despre ce înseamnă o afacere în industria marochinăriei. Voiam doar să-mi facă cineva o pereche de pantofi după propriul model. Dar nu era așa de simplu cum îmi imaginam. Așa că m-am ambiționat și mi-am zis: Bine, nu-i nimic, o să mă informez și o să-mi fac singură!

Dacă perseverența și-a antrenat-o vreo 9 ani în joburile anterioare (investiții pe piața de capital, asigurări, finanțe, vânzări și consultanță persoane juridice în domeniul bancar), talentul l-a avut dintotdeauna și nu i-a fost deloc greu să schițeze condurii perfecți.

desen AncoletteÎncă din clasele primare am fost pasionată de pictură și m-am înscris la toate cursurile de desen organizate la Palatul Copiilor din Tulcea. Pentru mine, pictura a fost mereu un hobby și făcea parte din activitățile extra-școlare”.  

Și hobby a rămas multă vreme.

Ancuța are aproape 30 de ani și îmi mărturisește că a prins perioada în care ți se spunea că mori de foame cu desenul și muzica. Așa că a dat admitere la un liceu cu  profil matematică-informatică, intensiv informatică.

I-au plăcut cifrele, deși inima i-a stat mereu în altă parte.

În clasa a IX-a, am renunțat la pictură și am trecut la schițe în creion (n.r. vezi foto dreapta). Jucam și baschet, am participat chiar și la competiții naționale. Sportul și desenul mă relaxau foarte mult, însă când am ajuns la București, la facultate, aproape că am uitat de ele”.

Și economiștii au talent și pasiune!

Ancuța a venit în Capitală să învețe Management la ASE, și-a luat cu ea creioanele, mapele și colecția de adidași. Pentru că mersul pe tocuri l-a învățat abia în primul an de facultate. Iar de la joburile serioase și contactul cu numeroși oameni de afaceri, grație funcției, a prins cum stă treaba cu business-ul și-a înțeles că doar pasiunea îți salvează afacerea.

Le spuneam colegelor de la job că, dacă aș avea mai mulți bani, mi-ar plăcea să fac pantofi. Să am un showroom, un fel de spa cu pantofi. Iar femeile care vin aici să aibă parte de o experiență minunată. N-am renunțat la idee. Nu-mi doresc să fac un magazin banal. Vreau altceva!”

materia

Fotografie de poveste surprinsă la standul Ancolette de la Târgul Materia

La câtă ambiție și pasiune are Ancuța Tănase, sunt sigură că o să auzim curând despre un shoe heaven marca Ancolette. Eu una îl aștept cu nerăbdare! Ancuța știe să facă lucrurile bine și-a căutat încă de la început să-și facă un plan clar de business, să înțeleagă “jungla” în care se pregătea să investească talent, timp și bani. S-a uitat și la cei mai buni. Adoră pantofii Christian Louboutin, Jimmy Choo și Gianvitto Rossi.

“Am urmărit un milion de clipuri pe YouTube despre cum se fac pantofii și am încercat să înțeleg fenomenul. Apoi, m-am documentat bine și m-am pus pe treabă. Ideea de a face propriul design a fost challenge-ul. Și încă mai e”.

În primul an, Ancuța a lansat site-ul, www.ancolette.ro, a prezentat pantofii la multe târguri și a cules feedback direct de la clienți. Iar când au început să vină comenzile bucuria a fost și mai mare.

materia

La începutul anului, Ancolette a participat la Materia, Contemporary Leather Fair

Cum arată pantofii de vis pentru Ancuța Tănase? Ca să-ți răspund ar însemna să-ți dau un indiciu din colecția pentru 2018. Și nu vreau! Îți spun atât: sitlettos, tocuri de 10 cm, în două culori. Îmi place mult combinația de nuanțe pastel, roz light și bleu, dar și combinațiile speciale precum bronz cu verde”.

Poate că au mai fost mici piedici care au ținut-o pe loc, însă, în aventura Ancolette, Ancuța a fost mereu susținută de iubitul ei, de prieteni și de familie. Iar mama, iubitoare de tocuri, este cea mai fericită că poate să-și personalizeze pantofii cu ajutorul fiicei. Și tot mama a fost cea care a inspirat-o să nu renunțe la eleganță și feminitate.

sandale Ancolette

“Summer Love”, sandale cu soare de la Ancolette

Mi se pare cea mai mare greșeală să vrei să mulțumești pe toată lumea. La Ancolette nu o să găsiți bocanci army, eu fac, în special, tocuri. Iar atunci când gândesc un model nou, am în vedere să rămână feminin și delicat”.

Ancolette, heels are a state of mind!

ancuta tanaseAtitudine – asta vrea să transmită Ancuța Tănase cu ajutorul pantofiilor Ancolette. E testat și demonstrat că atunci când poartă încălțăminte cu tocuri și care le reprezintă, femeile au o stare de spirit mult mai bună și o mai mare încredere în ele. Iar Ancuța își dorește să schimbe moda străzii și pantofii ei să fie purtați toată ziua, nu să fie admirați în cutie. Pantofi “prêt-à-trotter”, cum ar spune francezii. Ancuța e de părere că pentru fiecare femeie există tocurile perfecte. Ea se simte excelent pe stilettos de 10 cm, la fel de bine cum sunt doamne care pot dansa și alerga pe tocuri de 7 sau 8 cm. Trebuie doar să încercați și să vedeți ce vi se potrivește.

Când am ales calapodul am vrut neapărat să fie comod și să aibă o formă care să mă inspire. Mă uit la tendințe și dacă nu-mi place nimic, decid să nu urmez niște tipare chiar dacă se poartă. Contează să-mi placă și mie, însă țin cont și de feedback-ul clientelor. Dacă eu nu cred în modelul respectiv, nu pot să-l vând. Mă inspiră forma pantofului și mă gândesc la ce vreau să transimtă când va fi gata”.

stilettos

“Allure” Royal Blue de la Ancolette, culoarea perfectă pentru stiletto 

Ancuța Tănase n-are șevalet, dar adoră să picteze pantofi și abia așteaptă comenzile personalizate. La Ancolette găsiți o colecție de pantofi pictați, Pantofi de poveste.

Mă inspiră și arta tatuajelor. Cu gândul ăsta am făcut și prima colecție Ancolette de pantofi pictați și pantofi cu mesaj. Mi-ar plăcea să fie mai îndrăznețe clientele și să poarte mai des pantofi cu mesaje”.

Noua colecţie Ancolette e deja AICI, pe site, și în showroom-ul Dacia 24, concept store dedicat designerilor români, unde găsiți piese vestimentare în ediţie limitată sau unicat, pantofi, accesorii (genţi, bijuterii, eşarfe), mic mobilier de designer.

shoes Ancolette

“Vision”, stiletto cu atitudine, marca Ancolette 

Ancolette vă așteaptă cu modele fine în culori inspirate din natură, de la nude la verde închis, dar şi accente de culoare cum ar fi albastru electric ori albastru vintage sau greenery. Nu lipsesc detaliile delicate: funde, panglici de satin, decupaje fine, dar şi cel mai important accent, un toc ameţitor şi totuşi confortabil. Pentru noutăți și inspirație vizitați contul Ancolette de Facebook și pagina de Instagram.

Fotografii: Mihai Blănaru, Sorin Antonescu, Facebook Materia, arhiva Ancolette și Ancuța Țănase

Share it!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *