American Apparel nu moare, American Apparel se transformă!

American Apparel

Veștile bune circulă repede. Ei bine, American Apparel is back in business! Faimosul brand de haine made in USA și-a relansat pe 14 august magazinul on-line.  Minunea se întâmplă după ce, în ianuarie anul acesta, i se scria necrologul și nimeni nu-i mai dădea nicio șansă mărcii falimentare. Am scris atunci și vă invit să citiți, AICI, detalii.

American e mai scump!

Însă ce să vezi, șase luni mai târziu, Gildan Activewear, compania din Canada care a preluat cu o sumă ridicol de mică American Apparel, relansează shop-ul cu o colecție capsulă basic (tricouri, hanorace, maiouri). “We’re back to basics” scrie și pe pagina lor de Facebook.

Ce s-a schimbat? Strategia și eticheta. Dacă intrați pe site, AICI, o să vedeți același produs cu două prețuri. De exemplu, pentru un hanorac fabricat în America plătești 48 de dolari, iar modelul leit cu etichetă de Costa Rica sau Honduras, și care arată fix la fel, costă 38, mai puțin cu 10 dolari. Și-ar mai fi o diferență, produsele fabricate în afara Statelor Unite vin într-o varietate mai mare de culori. Pe site este afișat cu litere mari și următorul mesaj: “Aceeași calitate, preț diferit. Tu decizi!” Ce să zic, așteptăm următorul pas și noile colecții. Și nu vă entuziasmați prea tare, magazinele nu se redeschid, puteți comanda doar pe internet.

Citiți și Adio, American Apparel! Mărirea și decăderea unui brand controversat, despre haine, sex și bani.

Share is fashion! Goinfashion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *