300 minute de hot yoga în 15 zile. Ceva nou, de încercat

hot yoga romania

N-am plănuit să încep anul cu hot yoga, dar așa s-a nimerit. Și pentru că yoga practicată într-o cameră încălzită la 35-40 de grade este o experiență care te scoate mult din zona de confort, uite că s-a dovedit antidotul perfect pentru moleșeala din ianuarie. Întâi am mers la Baptiste Power Yoga, în studioul Power Yoga România din Pipera. Am fost să-mi recuperez agenda faină LET shIT HAPPEN, pe care o comandasem în decembrie, și-am stat și la o oră de yoga cu Adrian Gheorghiu. La ei în studio, fiecare clasă debutează cu o intenție iar pe 5 ianuarie propunerea a fost cumva intuitivă, Begin again!”.

100% transpirație

În cele 45 de minute de asane, Adrian ne-a tot spus să fim relaxați, să nu ne fie teamă de noi începuturi și nici să nu pierdem vremea cu gânduri. Iar în viață e ca pe saltea, trebuie să accepți că nu poți controla totul, așa că stai în asană, în ciuda durerii și căldurii care te fac să te întrebi “ce cauți acolo” și „când se termină”. Însă tot ce trebui să faci e să-ți muți atenția spre respirație, să ignori vocea din capul tău, să fii prezent și să te bucuri – cu un pic de concentare poți să și zâmbești. 🙂 N-ai ceas în sală, dar cumva timpul zboară iar momentul Shavasana, ultima secvență în rutina yoga, este cu adevărat specială la Power Yoga România. Urmează câteva minute de meditație ghidată, uneori pe muzică, apoi simți o briză de aer rece și un prosop mic, îmbibat în lavandă răcoritoare, ți-e pus pe frunte de antrenori printr-o discretă apăsare pe tâmple. E grozavă senzația! Trebuie să încercați o dată, măcar pentru Shavasana. Merită!

Power Yoga Romania

La finalul orei, am decis să-mi fac abonament pentru o săptămână la Power Yoga România. Voiam musai să ajung la clasa invitatului special, americanul Luca Richards. 90 de minute de hot yoga nu sună neapărat foarte încurajator, dar eram prea curioasă să văd cum predă antrenorul lui Michelle Obama. Și-a fost foarte tare! Luca a fost relaxat, a râs de noi și noi de el. Spunea des glumițe, o “invoca” pe Oprah și ne-a făcut să uităm de perfecțiune, să fim autoironici (hey, n-ai cum să arăți bine chinuit de sudoare!) și să luăm avânt în Vinyasa. Mereu ne zicea“It doesn’t have to look good” șiVery good, you doing very good! Some of you!”. 🙂 Mi-a plăcut că am reușit să fac podul de jos aproape ca-n copilărie iar când să plec Luca m-a complimentat, dar nu pentru corectitudinea posturilor, ci pentru bereta mea chic. Să știți că la Power Yoga România vin des antrenori din toată lumea, mai ales SUA și Canada. Așa că fiți cu ochii pe pagina lor de Facebook, AICI.

Bikram Yoga – Yoga Fierbinte

Deși simțeam nevoia de o pauză, sâmbătă am mers la deschiderea Hot Yoga România. Din nou pentru 90 de minute de practică la aproape 40 de grade, plus că am mai adăugat un element de noutate, stilul de yoga – Bikram, o rutină pe care nu o mai încercasem. N-a fost chiar ușor, de ce să vă mint. 26 de posturi și 2 exerciții de respirație care parcă nu se mai terminau. Însă senzația de relaxare de la final merită “suferința”. 🙂

Hot Yoga România este studioul abia deschis al Clarei Huzu, stewardesa despre care v-am povestit AICI cum s-a îndrăgostit de Bikram Yoga și a renunțat la jobul de la Emirates să fie antrenor. Azi Clara și-a îndeplinit visul. Ea și Svetlana Zhur au inaugurat pe 13 ianuarie primul studio de Bikram Yoga din România – Hot Yoga România. Cunoscându-i povestea Clarei n-aveam cum să lipsesc de la deschidere, voiam să o susțin. În plus, participarea a fost cu donație iar toți banii au ajuns la George Siea, instructor de cycling, care are nevoie de ajutorul nostru și va ieși învingător în urma operației. Puteți dona și voi AICI.

Așadar, dacă vă gândiți să încercați un sport nou, în 2018, eu zic să testați pe pielea voastră hot yoga. Doar așa veți afla dacă vi se potrivește. Adrian Gheorghiu de la Power Yoga România spune că practica “nu este pentru oricine dar este pentru toată lumea”. La ei în studio sunt și clase de yoga pentru copii, iar pe 21 ianuarie se lansează 40 days – Empower Yourself, un program intens de antrenament, meditație și alimentație. Găsiți mai multe detalii AICI. Iar la Hot Yoga România ai în această perioadă pachete și prețuri speciale. Clic AICI pentru mai multe informații.

Spor la sport!

Fotografii: prin Power Yoga România și Hot Yoga România
Share is hot!

2 thoughts on “300 minute de hot yoga în 15 zile. Ceva nou, de încercat

  1. Draga Oana, articolul tau este minunat! Iti multumim ca ai curiozitatea de a practica hot power yoga si pentru placerea de a scries si descrie experientele tale pe saltea! And you know, you can always begin again… Salutari, Adrian Gheorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *