2018 – Începutul bun

De trei zile încoace suntem înconjurați de un optimism molipsitor. Sigur ați remarcat valul de energie! Tare-i fain când toată lumea vrea mai binele, caută schimbarea și e gata să mute munții din loc să-și împlinească visul în noul an. Iar eu mă număr printre ei. În dimineața de 31 decembrie, mi-am completat conștiincios lista cu obiective, am început o agendă nou-nouță și sunt gata să dau start aventurii 2018. Și sunt mai plină de încredere ca niciodată. Nu vreau multe, dar știu sigur că dorințele se împlinesc când muncești, acționezi constant și te lupți, cu efort, răbdare și disciplină, până ajungi unde meriți.

Așa se face că, în loc să dorm, după șapte ore de dans, trei guri de șampanie și un pahar de vin roșu, m-am apucat să scriu urări pentru voi, cititorii goinfashion.ro. Asta-i începutul bun pentru mine, să fac ce-mi place, să scriu!

Așadar, vă doresc să vă păstrați entuziasmul din noaptea de Revelion, să nu uitați încă din ianuarie ce v-ați propus cu atâta zel pentru noul an. Mai ales că prima luna din an e renumită pentru plictiseală și i s-a dus vestea c-ar fi o succesiune de 31 de zile de luni deprimante. “January is like Monday, but longer!”

Schimbați ceva încă de de azi, de luni, de la întâi, de la început! Faceți începutul bun, depinde doar de voi. Reveniți des la lista cu rezoluții, tăiați, modificați, acționați și bifați victoriile chiar dacă-s mici. Dar, mai presus de toate, fiți blânzi cu voi! Este urarea Ioanei de la Bioana și mi-a plăcut cel mai mult. O să închei cu o pildă grozavă despre viitor. Bun? Rău? Cine știe!

“Era odată într-un sat un bătrân foarte sărac. N-avea altă avere decât un cal alb și frumos. Toți voiau să-l cumpere, chiar și regii, însă bătrânul îi refuza.

– Pentru mine acest cal e mai mult decât un prieten. Cum pot să-l vând?

Într-o zi calul cel frumos fuge și sătenii încep să-l judece și să-l condamne pe bătrân.

– Uite, ai rămas și mai sărac. Ce ghinion! Noi ți-am spus să-l vinzi!

Bătrânul însă le-a răspuns că el nu vede niciun ghinion.

– E bine sau rău. Vom vedea!

Dar ce să vezi, după două zile, calul bătrânului se întoarce din pădure cu alți 12 cai. Lumea începe iar să spună.

– Vai, ce noroc pe tine. Trebuie să fii foarte fericit!

Bătrânul le dă aceeași replică.

– Cine știe, o să vedem!

Apoi, unicul fiu al bătrânului își rupe un picior. Lumea sare iar cu judecăți.

– Ce o să faci acum? Unicul tău sprijin s-a îmbolnăvit, cine o să te mai ajute.

– Eu nu văd nici că-i bine, nici că-i rău. Știu doar că băiatul meu și-a rupt piciorul.

Începe războiul, toți tinerii sunt înrolați, fiul bătrânului rămâne acasă. Sătenii iar încep.

– Ce noroc pe tine, uite, copiii noștri pleacă la război și al tău rămâne cu tine.

Știți deja ce i-a răspuns bătrânul.

– Bine sau rău? Vom vedea.”

Așadar, rămâneți la înțelepciunea bătrânului, nu pierdeți simțul realității și nu dați întâmplărilor din viața voastră interpretări, nici bune, nici rele. Tot ce ni se întâmplă, ni se întâmplă cu un rost. Mai e mult până se trage linie, viața e o călătorie, așa că nu vă grăbiți cu concluziile. Bine sau rău? Vom vedea.

S-aveți un 2018 grozav! Fiți blânzi cu voi și răbdători!

Fotografie: Pixabay

Share it!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *